Интер би Валенсия на Местайя и си тръгна с трофей

11 Авг 2019 08:20

Интер показа по-здрави нерви при дузпите и победи Валенсия с 8:7 на “Местайя” в традиционния мач за “Трофео Наранха”. Матео Политано изравни за “нерадзурите” от бялата точка в 82-ата минута,а при последвалите наказателни удари за определяне на победителя нито един футболист на италианския тим на сгреши.

Валенсия представи отбора си за новия сезон пред своите фенове.

Началото беше по-добро за Валенсия. Карлос Солер уцели гредата, а Самир Ханданович спаси с крак удар на Гамейро. Малко преди края на първото полувреме Солер беше оставен напълно непокрит след центриране на Гонсало Гедеш и с глава даде аванс на Валенсия.

След почивката Жофри Кондогбия можеше да се разпише срещу бившия си отбор, но Ханданович отново показа класа. Пропуски направиха Гамейро и Лаутаро Мартинес. В 81-ата минута резервата Еспозито беше повален в наказателното поле от Денис Черишев и Политано хладнокръвно реализира за 1:1.

Носителят на трофея трябваше да бъде определен след дузпи, при които точни за Интер бяха последователно Галярдини, Весино, Димарко, Еспозито, Лонго, Квадво Асамоа и Бастони. Решителният пропуск за Валенсия беше дело на Есекиел Гарай.

Main Menu