България запази мястото си във II лига на Европейското отборно първенство

11 Авг 2019 21:50

 

 

 

България запази мястото си във II лига на Европейското отборно първенство по лека атлетика. След ожесточена двудневна битка родните атлети се пребориха за шестото място в групата с 296 точки.

Промоция в I лига в следващото издание заслужи тимът на Естония с 336.50 точки. В III лига отпаднаха съставите на Израел, Кипър, Люксембург, Грузия и Малта.

В последните три дисциплини от днешната програма Габриела Петрова се нареди четвърта в скока на дължина с 6.09 метра. На 4 по 400 метра при жените щафетата ни в състав Надежда Рачева, Полина Тодорова, Габриела Георгиева и Кристина Борукова финишира също четвърта с време от 3:43.85 минути.

Мъжкият ни квартет на 4 по 400 метра в състав Веселин Живков, Живко Стоянов, Николай Николов и Михаил Гаргов зае 11-та позиция с 3:22.84 минути.

Иначе България постигна шест победи в двата дни на отборната надпревара. Ивет Лалова-Колио триумфира на 100 и 200 метра, Мирела Демирева в скока на височина, европейската шампионка в зала Радослава Мавродиева се наложи в тласкането на гюле, Габриела Петрова в тройния скок, а Тихомир Иванов донесе единствената победа на България от мъжка страна, след като триумфира в скока на височина.

Втори места във Вараждин постигнаха Митко Ценов на 3000 метра стийпълчейз и Милица Мирчева на 3000 метра. С трети позиции пък се отличиха Марк Славов на копие, Момчил Караилиев в тройния скок, Иво Балабанов на 3000 метра и Станислав Станков на 110 метра с препятствия.

Main Menu