Печат на тази страница

Габриела Петрова: Доказах си, че нещата могат да се случат

12 Авг 2019 20:33

Габриела Петрова изрази задоволство от факта, че България успя да запази мястото си във II лига на Европейското отборно първенство. Тя постигна победа в тройния скок с 14.14 метра и четвърто място в скока на дължина. Вторият й опит обаче беше в рамките на 14.50 метра, но с минимален фаул.

“Доволна съм, особено от първия ден, защото успях да взема максимален брой точки. В скока на дължина умората вече се усещаше, беше и доста топло - състезанията бяха в топлите диапазони. Радвам се, че успяхме да си запазим мястото във II лига. На всички ни беше ясно, че ще е трудно да се изкачим по-нагоре. Мисля, че изпълнихме целта, за която отидохме”, каза Петрова в интервю за Sportal.bg при завръщането на атлетите в София.

Тя коментира и въпросниях си втори опит в тройния скок: “С треньора останахме доста изненадани от този опит. Знаехме, че мога да скачам в рамките на 14.30 м - 14.40 м. За пореден път си доказах, че нещата могат да се случат. Само трябва да поработим още малко върху разбега и да доизпипаме технически елементи. Надявам се това да го изтренираме и да реализирам такъв опит при нормални условия на Балканиадата.”

Петрова допълни, че следващият й старт ще е именно на Балканиадата в Правец на 2 и 3 септември. Цялото интервю със скачачката може да намерите във видеото./sportal.bg

Main Menu