Кобрата отказал бой с Тайсън Фюри

13 Авг 2019 09:06

 

 

 

Кубрат Пулев отказал да се бие с Тайсън Фюри, разкри треньорът на англичанина Бен Дейвидсън. Така най-вероятно бившият шампион при свръхтежките ще се бие с шведа Ото Валин, след като в първия си мач в САЩ разби Том Шварц през юни.

„Имаше големи имена. Много предложения бяха направени. Но всичко е прекалено сложно и трудно", заяви Дейвидсън пред ВТ Sport.

„Всеки си държи боксьора, оглежда се и търси нещо. Просто не мога да разбера какво става. Вероятно всички ги е страх от Тайсън", допълва той.

„Кубрат Пулев иска да си запази мястото на официален претендент на Международната боксова федерация и не прие офертата. След това се обърнахме към Александър Поветкин. Той пък си избра да играе с Хюи Фюри. Тайсън искаше Джаръл Милър, но на него няма да му върнат лиценза навреме след допинга", допълни още треньорът.

Така се стига до избора на Валин, който не е сериозно име и трудно ще помогне на Фюри да пробие на американска територия.

Милър стана причината за хаоса в категорията, като бе спрян от мача с Антъни Джошуа. Вместо него се появи Анди Руис, който пък взе, че нокаутира шампиона и сега бяха от реванш, като поиска повече пари.

Един от сериозните претенденти - Дилиан Уайт, също бе хванат със забранени вещества, но все още не е обявена втората му проба и положението му е висящо.

В този хаос всичко е на изчакване, включително и задължителният мач на Кобрата, който също вероятно ще си търси съперник за есента, като двубоят му ще е в Лас Вегас. Всичко зависи колко ще се ядосат шефовете на федерацията на въртелите от страна на Анди Руис и дали ще му отнемат титлата. При това положение Кобрата ще излезе срещу Адам Ковнацки.

Main Menu