Печат на тази страница

Люпко Петрович: Зоря има предимство

14 Авг 2019 20:58

Старши треньорът на ЦСКА - Люпко Петрович, даде своята официална пресконференция преди мача реванш от третия квалификационен кръг на Лига Европа. Специалистът говори пред медиите в Запорожие, където утре от 20 часа Зоря (Луханск) ще приеме "червените"., пише Топспорт.

"За около 30 дни имаме 10 мача - 5 в Европа и 5 в efbet лига. Това е твърде много за такъв период. Силите на терена са изравнени."

"Отборите завършиха 1:1 в първия мач и това дава предимство на другия отбор. За последните 5 години Зоря 2 пъти е бил в групите на Лига Европа. Това съвсем не е случаен отбор, притежава млади и амбициозни играчи. Има леко предимство, но мачът е на кантар. И единият, и другият състав имат своите достойнства. Ако знаех кой ще спечели, щях да пусна тото фиш", пошегува се Петрович.

 "Треньорът на Зоря е много качествен. Изгради кариера във Вердер (Бремен) в Бундеслигата. Чете отлично играта и заслужава добри думи."

"Евандро ще играе. Дай Боже да вкара", лаконичен бе в отговора на един от важните въпроси старши треньорът на ЦСКА.

"От отбора на домакините най-много ми харесаха 5-6 футболисти. Разполагат с отлични млади таланти и заслужават похвала. Слава Богу, че ние разполагаме с такива футболисти, които се вслушват в съветите ми и се борят за колектива. В последното дерби с Лудогорец показахме, че срещу играчи за милиони успяваме да се справяме с отборен дух."

  "Във футбола всеки отбор може да победи другия. Не става въпрос за сензации - и срещу Осиек беше така. Те бяха уверен отбор. Мислиха, че ще ни елиминират, притежават качествени състезатели. Това е футболът - няма фаворити. Сега отново е така! Непридвидима игра, а дори ЦСКА да се изправи срещу Еспаньол то няма правило, че мачът е решен", каза Люпко Петрович.

"Помните Ливърпул - Барселона. Каталунците водиха с 3:0, а на реванша целият свят остана шокиран след 0:4. Такъв е футболът", припомни си пролетта специалистът.

Main Menu