Ветеран шокира Барселона на старта на Ла Лига

17 Авг 2019 01:10

Шампионът Барселона започна новия сезон в Примера дивисион със загуба с 0:1 в гостуването си на Атлетик Билбао на "Сан Мамес". Каталунците не показаха особено впечатляваща игра в отсъствието на звездата си Лионел Меси, макар да удариха три греди в хода на мача. В края обаче те бяха наказани от 38-годишния ветеран Ариц Адурис, който влезе като смяна и отбеляза гол-шедьовър в 89-ата минута, разписвайки се със задна ножица. Така той вгорчи официалния дебют на Антоан Гризман и Френки де Йонг с екипа на каталунците.

Атлетик заложи на Иняки Уилиямс като изнесен нападател, а той имаше подкрепата на Оскар де Маркос, Раул Гарсия и Икер Муниаин.

 

Барса пък излезе с тризъбеца Луис Суарес, Антоан Гризман и Усман Дембеле в предни позиции в отсъствието на контузения Лионел Меси. В средата на терена пък действаха Френки де Йонг, Серхи Роберто и Карлес Аленя.

Първата опасност в мача бе за домакините. В 7-ата минута Иняки Уилиямс отправи удар от около 25 метра и само добрата намеса на Марк-Андре тер Стеген попречи да се стигне до откриване на резултата.

Иняки Уилиямс бе автор и на втория точен удар във вратата на каталунците. В 15-ата минута той напредна отляво и стреля по земя, като отново Тер Стеген не допусна топката да попадне във вратата му.

В 31-ата минута баските имаха нова възможност. Унай Лопес отправи удар към вратата, но отново не успя да преодолее вратаря.

В 32-ата минута от нищото Барса можеше да открие резултата. Огромна грешка на Унай Лопес, който върна топката назад, без да знае, че зад гърба му е Луис Суарес. Уругваецът веднага се възползва от подаръка и стреля към вратата, но топката се отби от гредата и не пожела да влезе.

Домакините обаче продължиха да действат по-опасно. Андер Капа напредна отдясно и подаде към Раул Гарсия, който засече топката, но твърде слабо, за да затрудни Тер Стеген.

В 37-ата минута Барса остана без централния се нападател Луис Суарес, който напусна контузен, а на мястото му влезе Рафиня Алкантара.

Поредният удар към вратата на гостите бе в 39-ата минута. Унай Нунес стреля от дистанция, но неточно.

В 43-ата минута късметът за втори път не бе на страната на каталунците. Рафиня отправи хубав шут, като след намесата на вратаря Унай Симон топката отново срещна гредата.

На полувремето Ернесто Валверде направи втора промяна, пускайки Иван Ракитич на мястото на Аленя и това видимо промени играта на Барса през втората част.

В 49-ата минута именно Ракитич стреля с глава след корнер, но над вратата. Две минути по-късно и Рафиня имаше нов шанс, но отблизо отново нацели гредата.

В 56-ата минута Атлетик отговори с нов удар на Иняки Уилиямс, но покрай вратата.

Барса обаче продължи да е по-опасният отбор през второто полувреме и в 70-ата минута Ракитич отправи мощен шут, но над вратата.

В 80-ата минута Рафиня навърза двама бранители, но изстрелът му бе блокиран в последния момент.

В 88-ата минута в игра влезе ветеранът Ариц Адурис и само минута по-късно той наказа съперника. Андер Капа центрира отдясно и 38-годишният ветеран отбеляза блестящ гол със задна ножица.

В добавеното време Клеман Ленгле бе близо до това да изравни, но изстрелът му с глава бе спасен от вратаря Симон.

Така Барселона си тръгна с поражение от "Сан Мамес" и ще търси първата си победа за сезона в следващия кръг, когато приема Бетис на "Камп Ноу". Атлетик пък вече има първи три точки в актива си и гледа с оптимизъм към гостуването на Хетафе./sportal.bg

 

Main Menu