Втора поредна победа за Арсенал

17 Авг 2019 16:49

Арсенал постигна втора поредна победа в Премиър лийг, след като надделя с 2:1 над Бърнли на "Емиратс". Отново победния гол за домакините отбеляза Пиер-Емерик Обамеянг (64'), който се разписа преди седмица и срещу Нюкасъл. Иначе Александре Лаказет (13') изведе "артилеристите" напред, а Ашли Барнс (43') изравни до почивката. Много силен мач изигра привлеченият под наем от Реал Мадрид Дани Себайос, който асистира и за двата гола на Арсенал.

Мениджърът на "артилеристите" Унай Емери бе направил три промени в състава си. Давид Луис и Дани Себайос дебютирааха за лондончани. Александре Лаказет също започна сред титулярите. Рекордното нов попълнение Никола Пепе обаче отново остана на скамейката за началото и влезе в игра за старта на втората част.

Бърнли започна със същите 11, които стартираха при победата с 3:0 над Саутхамптън в първия кръг.
Домакините очаквано стартираха по-добре. В 12-ата минута Лаказет стреля с глава отблизо, но Поуп реагира блестящо и изби в корнер. Себайос изпълни ъгловия удар, центрирайки към близката греда, където Лаказет се пребори с двама бранители и стреля в близкия ъгъл. Топката премина между краката на Поуп, който този път не успя да се намеси добре - 1:0.
Бърнли не се стъписа и на свой ред опита да наложи натиск. Особено опасни бяха гостите при корнери пред вратата на Лено. В 17-ата минута стражът на Арсенал спаси удар отблизо с глава на Барнс, но в тази ситуация бе маркирана и засада. Малко след това нов ъглов удар създаде суматоха в наказателното поле, но в крайна сметка Давид Луис успя да изчисти пред голлинията.
Едва в 35-ата минута домакините създадоха нова опасност. Уилок проби отляво и стреля, но право в Поуп, който изби. Стражът отново се намеси в 41-вата минута, когато Гендузи стреля по земя от границата на наказателното поле, но Поуп изби с крак.

Две минути преди почивката. Удар на Макнийл рикошира и стигна до Барнс. Давид Луис и Гендузи, които бяха наблизо, не успяха да се намесят и нападателят на Бърнли прати топката във вратата.
В добавеното време на първата част Рийс Нелсън вкара хубав гол, но попадението правилно бе отменено заради засада.

Никола Пепе се появи в игра за началото на второто полувреме, заменяйки Рийс Нелсън.

В 60-ата минута Ник Поуп направи още едно важно спасяване днес, след като Обамеянг проби в наказателното поле и стреля от 11 метра, но ударът му попадна в обсега на стража, който отново демонстрира добър рефлекс. Няколко минути след това Поул се намеси още по-добре след много хубав удар на Себайос от 20-ина метра.
В 64-тата минута стражът на Бърнли обаче капитулира за втори път. Дани Себайос отне една топка, с което даде възможност на Обамеянг да пробие. Нападателят се впусна напред, след което стреля прецизно в близкия ъгъл - 2:1.

В 90-ата минута Поуп спаси силен удар от Торейра, с което затвърди доброто си представяне днес, въпреки загубата. В добавеното време стражът на Бърнли дори отиде в наказателното поле на Арсенал и успя да засече топката след корнер за гостите. След това обаче Тарковоски не успя да се възползва и да нанесе хубав удар. Това бе всичко./sportal.bg

Main Menu