Реал започна ударно с категорична победа като гост на тежък стадион

17 Авг 2019 20:29

Отборът на Реал Мадрид откри сезона с успех над корав съперник - 3:1 при гостуването си на Селта в мач от първия кръг на Ла Лига. Карим Бензема откри за гостите от Чамартин в 12-ата минута, а в края на полувремето попадение на домакините беше отменено заради засада. В 58-ата носителят на “Златната топка” Лука Модрич беше изгонен с директен червен картон с помощта на ВАР. В 61-вата обаче Тони Кроос наказа галиския тим с далечен шут. В 80-ата Лукас Васкес вкара трето попадение. В 90-ата Лосада реализира почетно. Така още след първия кръг Реал има преднина от три точки пред шампиона Барселона.

Доскоро нежеланият от Зинедин Зидан Гарет Бейл попадна в стартовия състав на “белите” при отсъствието на контузения Еден Азар. Винисиус Жуниор също се сдоби с шанс в предни позиции в близост до уелсеца и Карим Бензема. В средната линия Зизу разчиташе на доказаните си бойци Лука Модрич, Каземиро и Тони Кроос.

Фран Ескриба разположи 4-4-2 с Яго Аспас и Габриел Фернандес в атака.

В началото на двубоя двата тима напипваха игровия ритъм и рядко поглеждаха към вратата на съперника. В 12-ата минута Бейл направи превъзходна каскада по левия фланг и центрира в малкото наказателно поле, неутрализирайки бранителите и вратаря. Винисиус и Бензема скочиха за топката и един от двамата успя да я отклони в мрежата - 0:1. Повторенията показаха, че това е френският нападател.

Футболистите на Ескриба бяха бесни за мълчанието на съдията по време на ситуация секунди по-рано в центъра. “Торо” Фернандес претендираше за нарушение след влизане на Каземиро, реферът подмина положението и при развилата се акция гостите от “Сантиаго Бернабеу” откриха резултата.

След попадението “небесносините” се настаниха в половината на “лос бланкос” в търсене на изравняване. Повечето от акциите им приключваха без точен завършек и не се налагаше намеса на Тибо Куртоа. В 31-вата минута домакините изградиха първата си отлична голова възможност. Аспас се вклини отдясно и пусна прекрасна топка, успоредна на голлинията. Защитата на мадридчани “увисна”, но Габриел Фернандес не сложи крака в точния момент пред Куртоа и допусна топката да премине встрани.

В 35-ата Денис Суарес финтира Винисиус и го загърби, показвайки скорост в опит за бърза контра. Бразилецът го хвана за фланелката и получи жълт картон. В 43-тата Каземиро шутира фронтално от 28 метра - стражът Рубен Бланко не рискува и боксира. Минута по-късно Бейл се сдоби с шанс да се надиграва един срещу един и успя да намери пространство за диагонален удар. Вратарят на галиския тим плонжира и изби коварната топка.

В добавеното време на първата част Селта вкара топката в мрежата на съперника. Алваро Одриосола загуби кълбото, притиснат от Брайс Мендес. Крилото на домакините чукна топката към Аспас, който беше задържан, но намери начин да продължи топката към Габриел Фернандес, който отблизо вкара. Секунди по-късно съдията получи сигнал от своите видеопомощници и отмени попадението заради засада. Повторението показа, че Аспас е в засада в момента на подаването. Така Мадрид взе голов аванс на почивката.

Второто полувреме запона интригуващо. По-малко от минута след началото му Винисиус подаде към Марсело, който хитро преодоля защитник и намери свободния Бензема. “Деветката” на мадридчани нанесе нисък диагонален удар, при който топката облиза гредата от външната страна. В 48-ата Аспас се измъкна в наказателното поле, но стреля в крака на Куртоа, пропилявайки чудесен шанс.

В 51-ата Яго Аспас отново се измъкна в наказателното поле, потърси подаване към Брайс Мендес, чийто удар срещна тялото на Каземиро. От Селта поискаха дузпа за игра с ръка, но съдията подмина ситуацията. Повторенията показаха, че бразилският халф не си помага с ръка.

В 55-ата Модрич настъпи глезена на Денис Суарес, спирайки атака на фланга. След консултация с ВАР реферът извади директен червен картон на хърватина, който иначе имаше и жълт преди това. В 58-ата защитата на Реал “проспа” центриране отляво, Нестор Араухо скочи абсолютно сам, но с глава от шест метра не успя да прати топката далеч от Куртоа. Белгийският страж вдигна ръце и я изби над гредата.

В 60-ата Бензема нацели греда, като вратарят успя да докосне топката. Минута по-късно Тони Кроос получи коридор и нанесе изключителен удар от 25 метра. Германският халф изпрати “бомба” към близката сглобка и не остави шансове на закъснелия Рубен Бланко. В 73-тата домакините изградиха контра през центъра, Аспас получи топката, но след изстрелa му топката премина встрани от гредата.

Четвърт час преди края Зидан извади Бейл и пусна Иско. В 80-ата минута високата преса на мадридчани донесе трети гол. Каземиро отне, топката мина през Иско, а Бензема изведе Лукас Васкес в наказателното поле. Крилото на "лос меренгес" намери пролука покрай вратаря за 0:3. След попадението Зизу пусна Лука Йович, сменяйки централния си нападател Бензема. В 90-ата 18-годишният Икер Лосадa вкара почетно попадение за "небесносините" след прекрасен диагонален удар, при който топката мина под крака на Серхио Рамос.

Така момчетата на Зидан свалиха напрежението, понасъбрано след колебливите игри в предсезонната подготовка./sportal.bg

 

Main Menu