Пак драма с ВАР против Сити, Тотнъм препъна шампионите

17 Авг 2019 22:20

Манчестър Сити направи първа грешна стъпка през новия сезон, след като записа равенство - 2:2, с Тотнъм на "Етихад". Така "шпорите" отново се оказаха "черната котка", която минава пътя на шампионите. Последното поражение на "гражданите" бе именно срещу този съперник, който през април спечели първата среща от 1/4-финалите на Шампионската лига, а след това и продължи напред след драматичен реванш.

Днешният двубой също се разви по изключително драматичен начин. "Гражданите" доминираха много осезаемо през първото полувреме. Рахийм Стърлинг (20') откри резултата, Ерик Ламела (23') изравни, но Серхио Агуеро (35') отново даде аванс на домакините. Шампионите изпуснаха няколко ситуации в началото на втората част, но след това Тотнъм успя да убие темпото и да контролира по-често топката. В 56-ата минута Лукас Моура изравни за втори път. Ефективността на лондончани бе поразителна, тъй като те вкараха два гола с два точни удара. В добавеното време на мача Габриел Жезус отбеляза гол и всички в лагера на Сити си помислиха, че са стигнали до победа, но ВАР отмени попадението заради игра с ръка на Аймерик Лапорт. Така "Етихад" преживя дежавю, защото именно в реванша срещу Тотнъм е ШЛ през миналия сезон технологията се намеси по подобен начин, лишавайки Сити от гол.

Джосеп Гуардиола бе направил три промени в сравнение с тези, които започнаха при разгрома с 5:0 над Уест Хам. Илкай Гюндоган, Бернардо Силва и Серхио Агуеро бяха титуляри за сметка на Давид Силва, Рияд Марез и Габриел Жезус.

Маурисио Почетино беше предприел една очаквана корекция. Кристиан Ериксен, който влезе като резерва срещу Астън Вила, днес стартира за сметка на Лукас Моура.
"Гражданите" създадоха първата голяма опасност в седмата минута, когато Уокър проби на скорост по десния фланг, след което подаде добре към Стърлинг, чийто удар рикошира в Уокър-Питърс и излезе в корнер.

В 11-ата минута домакините поискаха дузпа, след като при поредния корнер пред вратата на Тотнъм Ламела натисна и събори Родри. Майкъл Оливър не обърна внимание на тези претенции, а ВАР не се намеси с корекция на неговото решение, макар че имаше основания за наказателен удар.
В 20-ата минута по-добрата игра на шампионите даде резултат. Де Бройне центрира превъзходно към далечната греда, където бе забравен Стърлинг. Английският национал само подложи главата си и насочи топката към далечния ъгъл на Лорис, който също не успя да се ориентира добре - 0:1.

Само три минути след това Ерик Ламела изравни резултата от нищото. Аржентинецът стреля от далечна дистанция, топката мина зад гърба на Гюндоган, който пречеше на видимостта на Едерсон. Бразилецът не успя да се намеси добре, след като излишно бе излязъл напред, и топката влезе във вратата му - 1:1.

В 34-тата минута отново Де Бройне взе нещата в свой ръце. Белгиецът направи още едно перфектно центриране, което този път бе засечено добре от Агуеро - 2:1 и втора асистенция за халфа.
Две минути преди почивката Де Бройне още веднъж центрира перфектно по земя отдясно, Гюндоган засече, но топката този път премина встрани от вратата на Лорис.

В 49-ата минута изстрел на Зинченко от границата на наказателното поле рикошира в Кейн и се оказа коварен за Лорис, но стражът на Тотнъм реагира добре и успя да избие с една ръка. Малко след това французинът боксира добре поредно центриране на Де Бройне. В следващите минути Лорис спаси и удари на Бернардо Силва и Стърлинг.

След тази серия от пропуски на шампионите се стигна до 56-ата минута, когато Лукас Моура, който тъкмо се появи в игра на мястото на Уинкс, засече с глава центриране от корнер на Ламела - 2:2.

В 60-ата минута Лорис за пореден път направи важно спасяване след хубав удар на Родри. При последвалия корнер "гражданите" като по чудо не излязоха отново напред. Получи се разбъркване, Бернардо Силва успя да стреля към вратата, но топката рикошира в напречната греда, Отаменди протегна крак за добавка, но Лорис отново улови.
Пет минути след това Пеп Гуардиола замени Серхио Агуеро с Габриел Жезус. Аржентинецът се вбеси на това решение на мениджъра и двамата размениха остри реплики край тъчлинията.

В 85-ата минута Джовани Ло Селсо се появи за своя дебют в Премиър лийг. Той влезе на мястото на Ламела.

В 93-тата минута Де Бройне центрира от корнер, Лапорт продължи топката до Жезус, който я прати във вратата на Лорис. Играчите на Сити и феновете им се зарадваха бурно на гола, който мислеха, че ще им донесе трите точки. Камерите пък показаха, че в радостта си Гуардиола и Агуеро се прегърнаха след острите реплики, които си размениха преди това. Майкъл Оливър в този момент показа, че ВАР ще прегледа попадението заради евентуална игра с ръка. Повторенията потвърдиха, че такава действително има в момента, когато Лапорт отклонява топката към Жезус, така че попадението правилно бе отменено./sportal.bg

Main Menu