Челси с драматична първа победа при Лампард

25 Авг 2019 11:51

Франк Лампард постигна първата си победа в Премиър лийг като мениджър на Челси, след като лондончани спечелиха с 3:2 срещу Норич Сити на "Кароу Роуд" в двубой от третия кръг. В основата на успеха на гостите бяха младите надежди Тами Ейбрахам (3', 68'), който отбеляза два гола, и Мейсън Маунт (17'), който се разписва във втори пореден мач. Тод Кантуел (6') и Теему Пуки (30') на два пъти изравняваха резултата, но това се оказа недостатъчно за "канарчетата".

Очаквано Даниел Фарке заложи на същия стартов състав, който победи с 3:1 Нюкасъл преди седмица. Франк Лампард бе направил две промени. Тами Ейбрахам и Матео Ковачич започнаха вместо Оливие Жиру, който остана на скамейката, и Н'Голо Канте, който получи контузия в глезена. Името на Педро Родригес бе заложено в стартовия списък, но испанецът се контузи по време на загрявката и мястото му бе заето от Рос Баркли.

 

Любопитното бе, че Челси за първи път игра с бели екипи в Премиър лийг.

Двубоят започна по изключително динамичен и двуостър начин. Още в третата минута Тами Ейбрахам откри резултата. Маунт подхвана атаката с добро подаване надясно към Аспиликуета, който центрира към Ейбрахам. Нападателят бе оставен сам и завърши хладнокръвно от движение - 0:1. Само 156 секунди по-късно Норич изравни, след като Кантуел засече отблизо ниско центриране на Пуки. Топката мина между краката на Кепа - 1:1.

Головете продължиха да падат с подобен интензитет до края на първата част. В 17-ата минута Пулишич изведе много добре Маунт, който напредна и се разписа във втори пореден мач - 1:2. Няколко минути след това Крул спаси сигурен трети гол във вратата си, след като изби с една ръка удар с глава отблизо на Кристенсен.

В 31-вата минута Буендия изведе Пуки зад гърба на отбраната на Челси. Курт Зума отново не знаеше какво да направи и бе много по-бавен от своя съперник, който стреля покрай Кепа. Стражът докосна топката и можеше да се намеси и по-добре, но в крайна сметка тя влезе във вратата му за втори път - 2:2.

Вратарят на Челси все пак се отличи с една добра намеса в 34-тата минута, когато спаси удар на Ханли от шест метра.

В началото на втората част шут на Пулишич от малък ъгъл се оплете от външната срана на мрежата. Няколко минути след това Зума засече с глава центриране от корнер, но топката премина над вратата.

В 61-вата силен удар на Емерсон попадна право в ръцете на Крул.

Малко преди това имаше ситуация, при която се породиха съмнения за нарушение на Стиперман срещу Аспиликуета в наказателното поле. Мартин Аткинсън обаче не посочи бялата точка, а и ВАР не коригира неговото решение.

В 69-ата минута Тами Ейбрахам получи добро извеждащо подаване от Ковачич, пое си много добре и стреля между краката на противников бранител. Тим Крул не успя да види добре топката и това му попречи да се намеси - 2:3.

Само три минути след това Норич отново можеше да изравни, но удар на Годфри с глава срещна гредата.

В 78-ата минута Зума прати топката във вратата на Крул за четвърти път, но попадението бе отменено заради нарушение срещу вратаря.

Така Челси вече има четири точки след три кръга. Норич е с три./sportal.bg

Main Menu