Сити без грешка срещу Борнемут

25 Авг 2019 18:10

Манчестър Сити се доближи на две точки зад лидера Ливърпул, след като победи с 3:1 Борнемут на "Виталити Стейдиъм". Серхио Агуеро (15', 64') отбеляза два гола за шампионите, а между тях Рахийм Стърлинг (43') затвърди добрата си форма с още едно попадение. Хари Уилсън изпълни специалитетът си и вкара изключителен гол, с който намали резултата в края на първото полувреме, но това не стигна на "черешките".

В състава на домакините имаше една промяна в сравнение със състава, който победи Астън Вила преди седмица. Крис Мефъм замени Хари Уилсън, който остана на скамейката за началото.

Давид Силва стартира в халфовата линия на шампионите, като това бе мач №400 за испанеца с екипа на Манчестър Сити. Родри отстъпи мястото си и седна на пейката, където бяха още Фернандиньо, Рияд Марез и Жоао Кансело. Габриел Жезус е получил разтежение по време на тренировка и поради тази причина е отпаднал от групата. Серхио Агуеро водеше атаката на "гражданите".

Борнемут започна много агресивно. Джош Кинг отправи първия точен само след няколко секунди игра, но той не затрудни Едерсон. В седмата минута шампионите можеха да поведат, но хубав диагонален удар на Бернардо Силва премина встрани от вратата след лек рикошет.

В 14-ата минута Едерсон не прецени добре една ситуация, излезе чак до тъчлинията, за да пресече извеждащо подаване към Уилсън, но фаулира нападателя, за което получи жълт картон.

Минута по-късно Манчестър Сити вече водеше с 1:0. Зинченко центрира в наказателното поле, Де Бройне опита удар, но не уцели добре топката и така асистира на Агуеро, който с левия крак прати топката в ъгъла.

В 19-ата минута Давид Силва стреля от воле от 11 метра, но Рамсдейл реагира добре и изби.

В 39-ата минута Борнемут получи златна възможност да изравни резултата, след като Отаменди игра лошо в наказателното поле и спря с гърди топката за Смит, който стреля от шест метра, но нацели рамото на Едерсон, след което топката излезе в корнер.

Четири минути след това Манчестър Сити удвои аванса си, след като Стърлинг получи изключителен пас от Давид Силва, който го изведе очи в очи с Рамсдейл. Английският национал пусна технично топката покрай стража на Борнемут.

В добавеното време на първата част Хари Уилсън, който по-рано замени получилия контузия Чарли Даниелс, изпълни страхотен пряк свободен удар, след който прати топката точно до сглобката на гредите в левия ъгъл на вратата на Едерсон - 1:2. Талантът, който играе в Борнемут като преотстъпен от Ливърпул, се разписа във втори пореден мач.

В 52-рата минута Борнемут пропусна чудесна възможност да изравни резултата, след като Калъм Уилсън бе изведен сам срещу Едерсон, но не успя да преодолее стража. В ответната атака пък "гражданите" бяха близо до гола. Де Бройне и Агуеро размениха подавания, след което белгиецът стреля, но топката профуча на сантиметри встрани.

В 62-рата минута от лагера на Сити поискаха дузпа, след като Давид Силва падна в наказателното поле след застъпване на Лерма. Ситуацията премина проверката и на ВАР, но решението бе, че наказателен удар няма.
Само две минути след това обаче именно Силва навърза трима бранители на малък периметър в наказателното поле и остави топката за Агуеро, който покачи на 3:1.

Това бе гол №400 за аржентинеца в неговата кариера./sportal.bg

Main Menu