Довициозо е приет в болница с временна загуба на паметта

25 Авг 2019 18:16

MotoGP пилотът на Ducati Андреа Довициозо бе приет в болница след тежката катастрофа, която претърпя в началото на състезанието за Гран При на Великобритания. Италианецът бе транспортиран с хеликоптер от медицинския център на "Силвърстоун" до болница в Ковънтри.

Спортният директор на Ducati Давиде Тардоци разкри за Sky Italia, че Дови е бил в безсъзнание веднага след катастрофата, след което е получил временна загуба на паметта. Той е изпитвал и болки в тазобедрената става.

Дови бе жертва на пилотската грешка на Фабио Куартараро в първия завой от надпреварата на преасфалтираното британско трасе. Моторът на италианеца се запали, а самият пилот бе изнесен на носилка, като чак няколко минути след инцидента успя да се изправи на крака.

За втори път през сезона Дови е въвлечен в инцидент. Първият път бе в Барселона, когато Хорхе Лоренсо създаде хаос и освен Дови, съсипа състезанието и на дуото на Yamaha Валентино Роси и Маверик Винялес. След падането си на "Силвърстоун" Дови изостана на 78 точки от Маркес в генералното класиране на MotoGP./sportal.bg

 

Main Menu