Нюкасъл победи Тотнъм като гост

25 Авг 2019 20:39

Седмица след като Тотнъм измъкна точка от гостуването си на Манчестър Сити, "шпорите" загубиха изненадващо у дома с 0:1 от Нюкасъл. Жоелинтон вкара единственото попадение в 27-ата минута, а лондончани така и не намериха играта си, лутаха се 96 минути и успяха да отправят само два точни ударa. Успехът бе първи за "свраките" под ръководството на Стив Брус.

Голямата новина в състава на Маурисио Почетино бе завръщането на Хюн-Мин Сон, който изтърпяваше наказание в предните двубои. Кристиан Ериксен обаче остана на скамейката за началото. Рекордната покупка Танги Ндомбеле не бе в групата, след като получи контузия през седмицата. Лукас Моура и Ерик Ламела стартирахa в офанзивната формация на домакините.

Алан Сент-Максимин и Шон Лонгстаф започнаха за Нюкасъл. Джонджо Шелви бе на скамейката за началото.
Днешният двубой беше под №500 в треньорската кариера на Маурисио Почетино.
Само 1/4 час след началото Сент Максимен получи разтежение и Стив Брус трябваше да прави принудителна смяна. В игра се появи Кристиан Атсу.
Тотнъм опитваше да наложи натиск, но Нюкасъл бе подреден много добре и не допускаше никакви опасности. В 21-вата минута домакините имаха известни претенции за дузпа след единоборство между Сон и Шар. Сигнал обаче не последва, а и ВАР не коригира това решение.

Първото голово положение изненадващо създаде Нюкасъл. В 23-тата минута Лонгстаф догони едно дълго подаване на Жоелинтон, след което нанесе много силен удар, но Лорис успя да подложи ръка и да избие в корнер.

Само четири минути след това "свраките" поведоха. Атсу намери много добре в наказателното поле Жоелинтон, който овладя по прекрасен начин и стреля точно. Санчес изобщо не се ориентира добре в защита в тази ситуация и имаше голяма вина за попадението.

Голът разяри домакините, които веднага вдигнаха оборотите и започнаха да атакуват много по-активно. Този импулс обаче продължи кратко. В 32-рата минута Сон нанесе много добър изстрел от воле, но Дубравка реагира прекрасно и изби.

В добавеното време Кейн центрира остро отляво, Дубравка се протегна, за да отклони, след което Моура се опита да стреля в опразнения ъгъл, но ударът му премина встрани от целта.
Тотнъм не успя да направи нищо в първия 1/4 час на второ полувреме. Почетино взе мерки и в 62-рата минута в игра се появиха Кристиан Ериксен и Джовани Ло Селсо, които замениха Кайл Уокър-Питърс и Ерик Ламела.

Тотнъм обаче така и не успяваше да създава чисти положения. В 78-ата минута Кейн се опита да стигне до едно дълго подаване на Ло Селсо. Ласелс, който тичаше рамо до рамо до нападателя, загуби равновесие и падна, като в същото време имаше контакт с Кейн, който също се озова на земята. Домакините поискаха дузпа, но Майк Дийн не посочи бялата точка. След това и ВАР прегледа ситуацията и реши, че няма достатъчно основания решението на рефера да бъде отменено.
В 81-вата минута Моура пропусна една от най-чистите ситуации за Тотнъм, след като бе оставен непокрит в наказателното поле и засече центриране на Сисоко. Ударът на бразилеца бе силен, но доста неточен.

Три минути преди края Нюкасъл дори имаше възможност да удвои при една контраатака, при която Алмирон и Жоелинтон комбинираха добре. Първият стреля, но след лек рикошет топката излезе в корнер.
В добавеното време, което бе шест минути, Тотнъм така и не успя да стигне до гол, въпреки няколкото разбърквания в наказателното поле на Дубравка./sportal.bg

Main Menu