Осасуна и Барселона завършиха наравно 2:2

31 Авг 2019 20:15

Шампионите от Барселона направиха нова грешна стъпка в Ла Лига. Каталунците отново имаха проблеми при свое гостуване, като този следобед стигнаха само до 2:2 срещу новаците от Осасуна.

Селекцията на Ернесто Валверде изигра много слабо първо полувреме, при което допусна и един гол, дело на Торес. След паузата гостите стигнаха до пълния обрат, като с попадения блеснаха младият Ансу Фати и друг играч, появил се от резервната скамейка - Артур. Равенството беше фиксирано 10 минути преди края, когато заради игра с ръка на Пике, Роберто Торес реализира от дузпа.

По този начин Осасуна остава пред каталунците във временното класиране. Памплонци са четвърти с 5 точки, докато Барса е на пета позиция с 4 пункта.

Първото полувреме за Барса беше под всякаква критика. Селекцията на Ернесто Валверде инкасира ранно попадение. В 7-ата минута Ламас центрира отлично от фланга. Бранителите на гостите бяха заети с централния нападател на памплонци и така забравиха за непокрития Торес, който от въздуха не остави никакъв шанс на Тер Стеген.

 

На почивката Ернесто Валверде пусна в игра тийнейджъра Ансу Фати, който му се отблагодари по най-добрия начин, изравнявайки резултата в 51-ата минута. Младокът се пребори за едно центриране на Карлес Перес и с глава матира Рубен. По този начин юношата на Барса се превърна в третия най-млад голмайстор в историята на Примера Дивисион.

Треньорът на гостите явно имаше усет за смени, след като нова негова такава донесе и пълния обрат на стадион "Ел Садар". Появилият се Артур получи топката в наказателното поле, финтира с тяло и след това прати коженото кълбо неспасяемо в долния десен ъгъл.

 

Пълният обрат сякаш успокои шампионите, които отстъпиха инициативата на вражеския отбор. Оттам насетне Осасуна създаде няколко добри положения чрез Авиля и Ламас, но Тер Стеген беше на мястото си. Така се стигна до 78-ата минута, в която Жерар Пике игра с ръка в наказателното поле и реферът Мунуреа сметна за нужно да посочи дузпата. С отговорната задача се нагърби Роберто Торес, който съумя да се разпише за втори път този следобед.

Всичко все пак можеше да завърши добре за Барса в 87-ата минута. Карлес Перес получи фантастичен пас от съотборник и остана сам срещу Рубен. Нападателят обаче направи наглед най-лошото, тъй като ритна тревата и позволи на стража да се хвърли смело в неговите крака.

В следващия кръг на Барселона предстои домакинство на Валенсия. Осасуна ще затвърждава добрия си старт с гостуване на Валядолид.

Main Menu