Първи успех за Милан в Серия А

31 Авг 2019 21:23

Милан бързо забрави за лошия старт на сезона, като се поздрави с първи успех под ръководството на Марко Джампаоло. "Росонерите" зарадваха своите тифози с три точки срещу новаците от Бреша с 1:0.

Единственото попадение в срещата беше реализирано от турския плеймейкър - Хакан Чалханоглу. Бившият играч на Байер (Леверкузен) се възползва от отлично центриране на Сусо и с глава матира Йоронен.

В заветните мигове на срещата Милан можеше и да направи победата си по-изразителна. С неточност пред гола обаче се отличиха Франк Кеси и Кжищоф Пионтек, който днес беше в ролята на резерва на Андре Силва. В 89-ата минута пък Яре Йоронен сътвори страхотно спасяване, отбивайки в гредата изстрел от близка дистанция на Лукас Пакета.

 

Бреша изобщо не изглеждаше като обречен тим в Милано. Гостите на няколко пъти притесниха сериозно Джиджи Донарума, но с пропуски блесна Стефано Сабели. За новаците отново не игра звездното им попълнение Марио Балотели.

Хората на Еуженио Корини даже трябва да съжаляват, че си тръгнаха без точка, тъй като в 81-ата минута удар на опитния Даниеле Десена беше блокиран.

В следващия кръг Милан ще премери сили с още един нов член на Калчото - Верона. Бреша пък приема на свой терен Болоня.

МИЛАН - БРЕША 1:0

1:0 Чалханоглу (12")

СТАДИОН: "Сан Сиро"

СЪДИЯ: Р. Абисо

МИЛАН: Донарума, Родигес, Романьоли, Мусакио, Калабрия, Чалханоглу, Бенасер, Кеси, Кастайехо, Сусо, Андре Силва (резрви: Рейна, Сонсин, Бонавентура, Борини, Конти, Донарума, Дуарте, Габия, Рунич, Леао, Пакета, Пионтек)

БРЕША: Йоронен, Сабели, Чистана, Чанселор, Мартела, Десена, Тонали, Бисоли, Шпалек, Торегроса, Донарума (резерви: Алфонсо, Айе, Гасталдело, Мнгравити, Матею, Морозини, Тремолада, Жмърхал)

Main Menu