Неймар плаща, за да се махне от ПСЖ

31 Авг 2019 21:31

Времето на трансферния прозорец изтича, а Неймар така и не може да смени клубната си принадлежност. На няколко пъти бразилецът обяви на ръководството на клуба си Пари Сен Жермен, че иска да напусне и да се върне в Барселона. Но преговорите между двата клуба са много сложни и 54 часа преди затварянето на трансферния пазар развръзка няма.

Последната среща между представители на двата клуба беше в четвъртък, но французите пак отхвърлиха предложението на каталунците. Оказва се, че разногласията между тях са в рамките на 20 млн. евро. Защото от Барса предлагат Жан-Клер Тодибо и Иван Ракитич за постоянен трансфер, плюс наем на Усман Дембеле, както и допълнително 130 млн. евро.

Парижани обаче са склонни да приемат футболистит, но и 150 млн. евро към тях. И за да се стигне до трансфер, Неймар обявил, че е готов да покрие тази разлика от 20 млн. евро от собствения си джоб. Но пак ударил на камък.

От ПСЖ му обявили, че докато не получат "да" и от тримата замесени в сделката футболисти, няма да обсъждат чисто икономическата част на сделката. И в крайна сметка вече има въпросния положителен отговор от Тодибо и Дембеле, но липсва все още такъв от Ракитич и сагата продължава да се точи.

По всичко изглежда, че развръзката няма да настъпи до последния момент преди затварянето на трансферния пазар, което ще е около полунощ българско време в понеделник.

Main Menu