Лудогорец отново е лидер

01 Сеп 2019 22:46

Лудогорец поведе в класирането, след като спечели с 1:0 гостуването си на Ботев Враца от 8-ия кръг на efbet лига. Станислав Манолев вкара победното попадение за шампионите в 21-ата минута. Така тимът от Разград изпревари с една точка Левски, който по-рано през деня направи 2:2 с ЦСКА.


Врачани първи стигнаха да голова възможност. След четвърт час игра Икоко се с топката и Атанасов да излезе сам срещу вратаря, но ударът му бе неточен. Постепенно Лудогорец натисна своя съперник и в 21-ата минута откри резултата. Дяков центрира към Шверчок, който не успя да нанесе удар с глава, но нахлуващият на задната греда Манолев го стори и вкара за 1:0.

В 56-ата минута Ботев пропиля най-чистото си положение до този момент. Домовчийски стреля с глава след центриране от фаул, но Ренан спаси. Последва центриране отляво, след което Дяков за малко не си вкара автогол, пращайки топката в лявата греда.

Малко по-късно нов удар на Домовчийски, този път с десния крак, профуча покрай вратата. В 66-ата минута Лудогорец за малко не вкара втори гол след една от редките си атаки, когато резервата Лукоки изведе Бакалов очи в очи с Костов, но нападателят шутира в аут. Шест минути по-късно гостите направиха още един пропуск. Григоре намери с великолепен дълъг пас Бакалов на лявото крило. Нападателят центрира към Шверчок, полякът стреля от 15 метра с десния крак и нацели напречната греда..

Main Menu