Обвиненият в педофилия Метцелдер напусна клуба си

05 Сеп 2019 18:45

Кристоф Метцелдер напусна президентския пост на родния си клуб ТуШ Хoлтерн ам Зее, след като бе разпитан от германската полиция за разпространение на детска порнография. От офиса на бившия германски национал бяха иззети компютри при две отделни претърсвания, уточниха от следствието в Хамбург.

"Обвиненият най-вероятно е изпратил на друго лице от женски пол снимки със съдържание на детска порнография чрез комуникационната платформа WhatsApp", съобщават властите.

Метцелдер не бе открит за коментар, но от четвъртодивизионния клуб отговориха вместо него: "Бившият национал ще напусне поста си, докато тече делото".

Въпросното лице от женски пол е бившата приятелка на Метцелдер. По нейните твърдения 38-годишният в момента бивш футболист й е изпратил над 15 кадъра и видеа с детско порно чрез мобилно приложение. Метцелдер, който е ставал шампион на Германия с Борусия (Дортмунд) и на Испания с Реал Мадрид, е бил изведен с полиция от треньорски курс в Хамбург и отведен в дома си, откъдето са конфискувани компютърът му и мобилния телефон./sportal.bg

Main Menu