Младежите разбиха Естония на старта

05 Сеп 2019 19:39

Младежкият национален отбор започна ударно квалификационната си кампания за Европейското първенство през 2021 година. "Лъвовете" разпиляха с 4:0 Естония при гостуването си в Талин от група "5", като се завръщат в София със сериозна доза самочувствие преди първото домакинство на тима срещу Русия на 10 септември на стадион "Славия". Талантливият голмайстор на ЦСКА-София Тонислав Йорданов (15, 48, 65) , който играе под наем в Литекс, отбеляза хеттрик. Младата звезда на Левски Станислав Иванов (39) пък дебютира с гол за състава до 21 години на България.

Александър Димитров, който не можеше да разчита на петима футболисти поради травми, заложи на доста офанзивен състав. На вратата започна Даниел Наумов, докато пред него в защита играха Виктор Попов, Петко Христов, Алекс Петков и нападателят на ЦСКА-София Митко Митков, който беше ляв защитник. Халфовете пред тях пък бяха Станислав Иванов и Мартин Минчев по двата фланга, а Илия Юруков и Лъчезар Котев в центъра на терена. Тонислав Йорданов и Калоян Кръстев водеха атаката.

През втората част при резултат 0:4 влязоха Валентин Антов, Доминик Янков, Кун Теменужков, Здравко Димитров и Стефан Гаврилов, а Юруков, Йорданов, Иванов, Минчев и Котев получиха почивката преди важната среща с Русия във вторник.

Домакините започнаха мача доста по-добре от възпитаниците на Александър Димитров и още в 3-ата минута Наумов трябваше да блокира удар към своята врата. Минута по-късно Валя не успя да насочи удара си в очертанията на вратата на България. В 10-ата Ярвелайд нацели гредата от фаул, а секунди по-късно домакините пропиляха още една добра възможност.

Въпреки по-добрите действия на футболистите на Естония, България поведе с хубав гол на Тонислав Йорданов от фаул. Таранът стреля от пряк свободен, топката рикошира в стената и влезе в мрежата на домакините. Това се случи в 15-ата минута. Голът подейства добре на "лъвовете", които създадоха няколко добри положения пред вратата на естонците. Удар на Илия Юруков в 22-ата минута излезе в аут. След няколко добри положения за българите тимът ни стигна до втори гол. Този път точен бе Станислав Иванов, който дебютира за тима. Футболистът на Левски получи подаване от съотборника си на "Герена" Илия Юруков, който преодоля петима футболисти на естонците с дрибъл преди да асистира. Иванов, който играеше отляво на атаката с едно докосване прати топката в далечния ъгъл и увеличи аванса на България.

Втората част започна още по-добре за родните таланти. Защитник на Естония тръгна да връща топката назад в 48-ата минута, но Калоян Кръстев хитро дебнеше и отне топката. Нападателят на Славия финтира технично вратаря и защитник, след което от аут линията върна към Йорданов, който технично насочи топката в мрежата за 0:3.

В 65-ата минута Йорданов се отличи с хеттрик. Този път Стаси Иванов центрира към Кръстев, но капитанът на естонците Лип при опита си да избие прати топката в краката на връхлитащия Йорданов, който с едно докосване стреля и вкара четвърти гол в мрежата на домакините./sportal.bg

 

Main Menu