Холандия разби Германия в Хамбург с 4:2

07 Сеп 2019 00:26

Холандия разби Германия в Хамбург с 4:2 в европейска квалификация.

Германия поведе с контраатака и гол на Серж Гнабри в 9-ата минута, въпреки че гостите повече владееха топката и изглежда контролираха събитията.

До почивката резултатът се запази, а след нея настана ураган в оранжево.

 

Нойер два пъти спаси, преди Френки де Йонг да изравни най-после в 59-ата минута. Седем по-късно Джонатан Та си вкара автогол, след като вратарят отново блестящо изби удар на Върджил Ван Дайк с глава.

Тони Кроос изравни в 73-ата минута след една от най-странните дузпи, които може да видите този сезон в европейския футбол. Шулц първо бе в засада, после центрирането му бе блокирано от Матайс де Лихт, а топката отскочи и падна отвисоко, докосвайки ръката на ставащия и неоириентиран бранител, който дори не я виждаше. Никакъв умисъл... Но - дузпа.

Шест минути след това дебютантът Дониел Мален вкара за 2:3 след атака по учебник и асистенция на Джорджиньо Вайналдум. Самият халф на Ливърпул започна и завърши една контра от главите на книгата за тотален футбол - 2:4 в последните секунди!

Германия не бе допускала 4 или повече голове у дома в официален мач от 1 септември 2001 г., когато Англия победи с 5:1 в Мюнхен в световна квалификация. Случва се за втори път в последните 60 години. Холандия вкарва четири на големия футболен съперник за първи път от 1904 г.!

В понеделник германците гостуват на лидера Северна Ирландия и нямат право на грешка.

 

В група Е световните вицешампиони от Хърватия сгазиха като гост с 4:0 пряк конкурент за първите две места - Словакия. А Гарет Бейл, който бе герой за Реал през миналия уикенд, спаси Уелс у дома с късен гол за 2:1 над Азербайджан.

Полша допусна първи попадения в квалификациите и загуби с 0:2 като гост на Словения, докато Австрия нямаше проблем у дома с Латвия - 6:0.

Битката се завърза, в понеделник предстоят големи мачове: Полша - Австрия и Словения - Израел. Всеки от четирите тима има шанс за първите две места.

Русия обърна от 0:1 до 2:1 като гост Шотландия, за да не изостава от лидера Белгия в група I.

Белгийците се разходиха за 4:0 на терена на Сан Марино.

Main Menu