Англия - България 4:0, Хари Кейн с хеттрик

07 Сеп 2019 19:21

Отборите на Англия и България играят при резултат 4:0 в европейската квалификация на "Уембли.Капитанът Хари Кейн беше точен първо в 24-ата минута след невероятен подарък на Пламен Илиев. В 49-ата минута таранът удвои от дузпа след излишно нарушение на Бодуров. Класиката направи Стърлинг в 55 мин, а в 77 мин Кейн направи хеттрик. 

Домакините съумяха да разпечатат българската врата в 19-ата минута. За радост съдийската бригада от Италия правилно отсъди засада. Хари Кейн беше с една идея пред Васил Божиков, поради което не можа да изпита голова радост след чудесната асистенция на Рахийм Стърлинг. Крилото на Ман Сити пък беше използвал свободно пространство през зоната на Антон Недялков.

Първият гол вкара Хари Кейн в 23 мин, който се възползва от безумна грешка на вратаря Пламен Илиев и защитата ни.Въпросните така и не се разбраха при стартиране на играта с удар от вратата. "Лъвовете" искаха да разиграят накъсо , но вратарят ни обърка своя пас към Васил Божиков. От това се възползва Стърлинг, който веднага открадна и комбинира с Хари Кейн. За капитанът на Англия пък остана най-лесното - да вкара в мрежата на нашите сънародници.Начало на втората част започна с втори гол за домакините. Николай Бодуров не прецени своя шпагат при бърза контра на островитяните и фаулира в наказателното поле Маркъс Рашфорд. Арбитърът Фабри не се поколеба и посочи бялата точка. С отговорната задача се нагърби Хари Кейн, който с лекота прати Пламен Илиев в обратния ъгъл.Видимо намиращи се в нокдаун, "трикольорите" набързо допуснаха трети гол в 55 мин. Класиката на "Уембли" стана факт, след като Бодуров подари топката на Рашфорд. Звездата на Манчестър Юнайтед комбинира с Кейн, който този път влезе в ролята на асистент за попадението на Рахийм Стърлинг.Нова беда сполетя българските футболисти в 72-ата минута. Тогава появилият се като резерва Кристиан Димитров действа хаотично срещу Хари Кейн. Бранителят на Ботев (Пд) първо падна в неговите крака, а след това се изправи и фаулира капитана на Англия за дузпа. Макар и доста "лека", арбитърът Фабри я отсъди, а след нея нападателят на домакините оформи своя хеттрик.

Четвъртите от Световното първенство в Русия преди година записаха две категорични победи от два мача досега - 5:0 над Чехия и 5:1 срещу Черна гора.

Сега пред 85 000 души на "Уембли" пристигат българските "лъвове", които имат в актива си две точки от четири мача, след като постигнаха две равенства с по 1:1 срещу Черна гора и Косово, но след това последваха загуби от Чехия и Косово.

 

Макар, че всеобщото мнение е, че "трикольорите" ни нямат особени шансове в днешния мач, победа над домакините днес ще доближи националите ни до топ 3 с пет точки.

Последната среща между двата отбора на "Уембли" бе преди девет години, като тогава англичаните победиха националите ни с категоричното 4:0. Имайки предвид формата на "трите лъва" досега в квалификациите, е много вероятно днес защитата на България отново да има тежка вечер. В центъра й ще е Николай Бодуров, който днес ще запише своя мач №50 с националната фланелка.

Срещата в Лондон можете да наблюдавате на живо тук!

 

Англия - България 0:0

Стартови състави:

Англия: Пикфорд, Трипиер, Роуз, Райс, Кийн, Магуайър, Хендерсън, Баркли, Стърлинг, Рашфорд, Кейн

България: Илиев, Попов, Бодуров, Недялков, Божиков, Сърмов, Марселиньо, Вандерсон, Малинов, Ивелин Попов, Галин Иванов

Main Menu