Балъков: Англия ни изнесе урок по модерен футбол

07 Сеп 2019 21:27

Селекционерът на България Красимир Балъков призна превъзходството на Англия след тежкото 0:4 на "Уембли" в среща от Група "А" на квалификациите за Евро 2020. Бала не скри разочарованието си от факта, че всичките попадения на "Трите лъва" паднаха след груби индивидуални грешки в защитата на родната селекция.

 

Въпреки че неговият отбор загуби по много неприятен начин визитата си на Острова, българският специалист заяви, че е видял и положителни неща в Лондон. Легендарният плеймейкър на "лъвовете" за пореден път бе категоричен, че иска да вижда момчетата му да играят по начина, по който го правят футболистите на Гарет Саутгейт.

 

"Днешният мач бе урок по динамика, модерен футбол и импровизация. В отделни моменти не бяхме в състояние да отговорим подобаващо на съперника. Може да ви звучи странно, но мисля, че в по-голяма част от времето концепцията, която имахме, днес функционираше. Въпреки че допуснахме тежка загуба, съм доволен от представянето на момчетата", заяви веднага след 0:4 на "Уембли" Бала.

 

"Доста далеч сме от английския футбол, но трябва да продължим да работим здраво. Друга опция пред нас няма. Похвално е все пак, че през първото полувреме имахме две добри възможности за гол. Четирите попадения на Англия пък паднаха след наши грешки. Знам, че е трудно, но искам да започнем да играем футбола, който демонстрираха англичаните тази вечер", призна Балъков.

Main Menu