Португалия спечели гостуването си на Сърбия с 4:2

08 Сеп 2019 13:18

Португалия постигна първата си победа в квалификационната кампания за Евро 2020. Иберийците спечелиха много важната си визита на Сърбия, триумфирайки на "Райко Митич" с изразителното 4:2. "Мореплавателите" се възползваха от неубедителната игра на своя опонент в отбрана. Точни за успеха на европейския шампион бяха Карвальо, Гедеш, Роналдо и Силва. Западните ни съседи пък на два пъти се връщаха в мача, но в крайна сметка головете на Миленкович и Митрович не се оказаха достатъчни.

 

Двубоят в Белград беше белязан от сериозната тактическа битка между двамата национални селекционери. Първата възможност в срещата беше за гостите, като напълно очаквано в епицентъра на събитията попадна Кристиано Роналдо. Мегазвездата обаче не можа да прокара своя шут между отбраната на сърбите.

 

Отговорът на домакините беше също с голова опасност, от която не се възползва Александър Коларов.

И така, след 41 минути надлъгване, европейският шампион поведе в резултата. Вратарят Дмитриевич се намеси безкрайно колебливо и това позволи на Уилиям Карвальо да отбележи след кратко меле.

Иберийците още повече подобриха своята ситуация, след като в 58-ата минута Гонсало Гедеш удвои. Нападателят елиминира много елегантно Никола Миленкович и с перфектен удар направи 0:2.

Малко, след като започнаха да бъдат освирквани от своите фенове, сърбитe намалиха изоставането си. Грешникът от по-рано Миленквоич скочи най-високо при центриране от корнер и с глава отблизо направи нулеви шансовете на Руи Патрисио за някаква намеса. Последва подем в редиците на домакините, като малко след това изключително добра възможност отново пропиля опитният Коларов.

 

Въпреки, че желаеха горещо точката, физическите сили на балканците се изчерпаха и така всичко приключи в 80-ата минута, когато Кристиано Роналдо сложи точка на спора. CR7 беше изведен зад гърба на отбраната от Бернардо Силва и много технично чукна покрай безпомощния Дмитриевич.

 

Но това не беше всичко. Време на стадион "Райко Митич" остана за още две попадения. Първо сърбите намалиха до 2:3 след красив изстрел под гредата на Митрович. В ответната атака пък Бернардо Силва оформи крайното 2:4.

След три дни Португалия ще гостува на аутсайдера Литва. Сърбите пък имат корава визита на непредсказуемия тим на Люксембург.

Main Menu