Испания би Фарьорите "само" с 4:0

09 Сеп 2019 11:41

С шеста победа от шест мача тимът на Испания продължава уверено по пътя си към Евро 2020 и съвсем скоро ще се класира и на теория. Тази вечер иберийците не се напрегнаха кой знае колко и с лекота надвиха аутсайдера Фарьорски о-ви с 4:0 на стадиона в Хихон.
Втори в група “F” - на 7 точки разстояние - е отборът на Швеция, който ще се съревновава за втората позиция с Румъния и Норвегия.

До 90-ата минута резултатът беше само 2:0 след попадения на Родриго Морено (13',50'), но след това влезлият като смяна Пако Алкасер успя набързо да добави още два гола.
Родриго беше единият от само двамата титуляри, които бяха започнали и срещу Румъния в Букурещ преди дни. Другият беше Серхио Рамос. Селекционерът Роберт Морено направи 9 промени в стартовите си 11.

За Рамос този двубой беше исторически, защото той изравни рекордното постижение на Икер Касийяс от 167 срещи за националния отбор.

Фарьорите са последни без актив. По-рано през кампанията испанците бяха надвили аутсайдера и с 4:1 като гости.
Двубоят започна според очакванията и гостите удържаха ремито само за няколко минути. В 13-ата Микел Оярсабал и Родриго се измъкнаха сами срещу вратаря, като нападателят на Валенсия реализира за 1:0.

Испанците продължиха спокойно да търсят втори гол, като съперникът се отбраняваше с почти всичките си футболисти пред и в наказателното си поле.
Точно след половин час футболистите от Фарьорските о-ви успяха да организират атака, която завърши с точен изстрел, но Давид Де Хеа улови.
Макар разликата да беше само от един гол, играчите в червени екипи не действаха под напрежение. Това обаче със сигурност не отразяваше очакванията на привържениците, които се надяваха да станат свидетели на куп попадения. На моменти даже те скучаеха.
Вторият гол падна в 50-ата минута и пак беше с автор Родриго. Този път той шутира силно с левия крак и кълбото се отклони в тялото на футболист на гостите и влетя в мрежата за 2:0.
След това всичко си продължи като преди, но се виждаше, че силите започват да напускат футболистите в бели екипи. И все пак в 74-ата минута можеше да стане интересно, защото Серхио Рамос загуби една топка и Йоанес Бярталид се озова сам срещу Де Хеа, но стреля право в тялото на стража.
Гостите се пречупиха за 0:3 в 90-ата минута след засичане на Алкасер, а в продължението голмайсторът на Борусия (Дортмунд) реализира още веднъж, този път след подаване на Хосе Гая.

След месец испанците гостуват последователно на Норвегия и Швеция./sportal.bg

Main Menu