България ще търси победа срещу Ирландия в Дъблин

10 Сеп 2019 09:16

Българският национален отбор по футбол ще изиграе контролен мач срещу Ирландия тази вечер в Дъблин. Селекционерът Красимир Балъков ще експериментира със своя състав, който преди няколко дни падна тежко от Англия с 0:4 в европейска квалификация. На "Аива Стейдиъм" Бала ще даде шанс за изява на всички налични играчи, които евентуално ще трябва да помогнат на "трикольорите" за евентуалните баражи от Лигата на нациите през пролетта.

 

Лошата новина за специалиста е, че той може да инкасира антирекорд и да стане първият треньор, който дебютира начело на България с четири поредни загуби. Под негово ръководство вече допуснахме поражения от Чехия (1:2), Косово (2:3) и Англия (0:4).

 

"Лъвовете" ще заложат на схема 4-2-3-1. Балъков вече разкри, че ще даде шанс на вратата на опитния Христо Иванов. Освен него в единайсеторката се очаква да бъдат и Георги Пашов, Георги Терзиев, Васил Божиков и Антон Недялков в отбрана. Кристиан Малинов и Васил Панайотов ще действат като опорни халфове, а Кирил Десподов и Николай Димитров ще започнат на двете крила. Божидар Краев ще води атаката, а зад гърба му ще бъде Георги Миланов.

 

Ирландците също ще направят корекции по своя състав. Преди няколко дни "детелините" завършиха 1:1 в европейска квалификация срещу Швейцария. Сред избраниците на Мик МакКарти личат имената на футболисти от английската Висша лига и Чемпиъншип.

Главен съдия на срещата ще бъде Тобиас Велтц от Германия, а "Авива Стейдиъм" в Дъблин се очаква да приюти близо 40 000 фена на домакините

Main Menu