Преместиха Шумахер в болница в Париж

10 Сеп 2019 11:45

Намиращият се в кома автомобилен пилот Михаел Шумахер е преместен тайно в парижка клиника за провеждането на ново секретно лечение. Новината най-напред съобщи вестник "Паризиен", като уточнява, че приемането на Шумахер в болницата е станало в понеделник. Става въпрос за болницата "Жорж Помпиду", където ще бъде проведена терапия за лечение на клетки на седемкратния световен шампион във Формула 1.

Градската медицинска служба на Париж отказа да даде каквато и да е информация на запитване на агенция Франс Прес, но други източници потвърдиха, че 50-годишният германец е в хирургичното отделение на болницата под контрола на известния хирург д-р Филип Менаше, описан като "пионер в клетъчната хирургична процедура в противовес на коронарната сърдечна недостатъчност".

Шумахер ще получи стволови клетки, за да придобие противовъзпалително въздействие през цялата си система, предполага "Паризиен". "Лечението ще започне днес сутринта и Шуми ще напусне заведението в сряда", се казва още в статията, където авторът твърди, че звездата на Ферари вече е била подлагана на операция там два пъти тази пролет.

Спортистът пострада през декември 2013 година по време на ски-ваканция със семейството си, когато удари главата си в камък и пораженията се оказаха жестоки, въпреки предпазната каска на главата му. Оттогава информацията за неговото състояние е доста оскъдна./sportal.bg

Main Menu