Младежите с равенство с Русия в корав мач

10 Сеп 2019 22:47

Младежкият национален отбор на България завърши 0:0 срещу фаворита в квалификационната група за Евро 2021 Русия. Двубоят на стадион "Славия" в София премина с превес на "Сборная", но футболистите на Александър Димитров не допуснаха много опасности пред рамката на Даниел Наумов. От наша страна най-активен в предни позиции беше Калоян Кръстев, който пропиля най-чистото положение пред руската врата.

Първото полувреме предложи двуостра игра и няколко опасни положения пред двете врати. В петата минута Алекс Петков стреля с глава след ъглов удар. Бранителят на шотландския Клайд обаче нямаше шанс и не уцели целта. Последва отговорът на гостите - изстрел на звездата Фьодор Чалов, който мина встрани от българската врата. В 15-ата минута мерника си пробва и халфът на ЦСКА (Москва) Константин Кучаев, който обаче също беше неточен.

В 21-ата минута "лъвчетата" на Сашо Димитров създадоха нова опасност в наказателното поле на Русия, отново с глава. Този път стрелбата изневери на Калоян Кръстев. В 30-ата минута капитанът на "Сборная" Иван Обляков шутира опасно, но за щастие на българския капитан Даниел Наумов топката профуча покрай вратата.

Пет минути по-късно Кръстев пропиля най-чистото положение през първата част. Нападателят на Славия се оказа на добра позиция, фронтално пред руската голлиния, но ударът му беше спасен от стража на Спартак (Москва) Александър Максименко.

В 53-ата минута "Сборная" достигна до гол в българската врата, дошъл след центриране отдясно, но швейцарският съдия Урс Шнидер отсъди нарушение в атака на Игор Дивеев срещу нашия вратар Наумов.

Последваха скучни минути, в които не се случи нищо за отбелязване пред двете врати. Така дойде 81-ата минута, в която бранителят Николай Расказов изскочи на отлична стрелкова позиция. Футболистът на Спартак (Москва) можеше да намери мрежата от воле, но шутира над вратата от пет метра.

В 85-ата минута влезлият като резерва Кун Теменужков можеше да накаже стража на гостите, но стреля анемично в ръцете му. В 87-ата минута нападателят Иван Игнатиев, появил се в руския тим след почивката, беше изгонен от игра с директен червен картон.

Така "трикольорите" ни взеха точка от Русия и вече мислят за своя следващ мач от кампанията - срещу Сърбия на 11 октомври, отново в квартал "Овча купел". За момента момчетата на Сашо Димитров имат четири точки и държат втората позиция в групата, която праща на бараж за Евро 2021. Лидер е съставът на Полша, който е с пълен точков актив от две срещи./sportal.bg

Main Menu