Роналдо изригна с четири гола срещу Литва

11 Сеп 2019 00:10

Отборът на Португалия записа убедителен успех с 5:1 като гост на Литва в двубой от шестия кръг на евроквалификациите. С основна заслуга за победата е суперзвездата Кристиано Роналдо, който вкара четири гола за своя тим.

Шоуто на Роналдо започна още в 7-ата минута, когато откри резултата от дузпа, свирена за игра с ръка на Маркус Палионис. В 28-ата Витаутас Андриушкевичус изравни с глава след центриране от корнер. В 62-ата минута нападателят на Ювентус отправи слаб удар по земя, вратарят Ернестас Шеткус изби топката, тя обаче тупна върху рамото му, прескочи го и влезе във вратата, за да се стигне до 2:1 за европейския шампион. В 65-ата Роналдо оформи своя хеттрик, засичайки центриране на Бернардо Силва. В 76-ата играчът на Манчестър Сити отново асистира на Кристиано, който се разписа за четвърти път в мача. Той нямаше възможност да отбележи пети гол за “мореплавателите”, тъй като беше заменен в 79-ата минута. Това обаче стори Вилиам Карвальо, който оформи крайното 5:1 в полза на гостите в добавеното време на мача.

Така Португалия е втора в група В с 8 точки, като е с един изигран мач по-малко от всички останали в нея. Литва остава последна с едва една точка от 5 двубоя./sportal.bg

Main Menu