Нови беди чакат България ако има расистки обиди в София за мача с Англия

12 Сеп 2019 10:59

Европейската футболна централа (УЕФА) още не е взела решение какви действия да предприеме срещу България заради поредната расистка проява на част от феновете ни.

По време на мача с Англия на “Уембли” (0:4) българин беше изведен от стадиона, защото е изкрещял расистка обида към футболиста на “трите лъва” Рахийм Стърлинг. Случаят е трети в тази кампания и се очаква сурова санкция от УЕФА, включително затваряне на “Васил Левски” за двубоя със селекцията на Гарет Саутгейт на 14 октомври. Двубоят е чакан с огромен интерес от българските фенове, но може да се окаже при закрити врати.

В лагера на англичаните приемат много сериозно този инцидент и гледат с притеснение към предстоящото гостуване. В отбора дори ще обсъдят какво да бъде поведението им при евентуални расистки прояви в София, ако мачът се играе пред публика.

“Рано е да говорим за това все още защото има цял месец до мача. Загрижени сме. Трябва да сме готови за това, което ни очаква и да знаем какъв ще е отговорът ни”, коментира Саутгейт. Сред възможните сценарии влиза и напускане на терена, но това е нещо, което самият Стърлинг не приема.

“Аз лично предпочитам да останем и да спечелим мача, защото това ще ги нарани най-много. Но всеки е различен и има свое мнение”, каза Стърлинг.
Очаква се все пак англичаните да не предприемат крайни действия, а да се придържат към протокола на УЕФА за действия в случай на расизъм, но Саутгейт ще се консултира с отбора, който може да има други предпочитания за действия./sportal.bg

Main Menu