Уулвърхемптън с тежка загуба от Челси, Ейбрахам с хеттрик и автогол на Молиню

14 Сеп 2019 19:17

Уулвърхемптън загуби от Челси в среща от 5-ия кръг на Висшата лига. Двубоят на стадион "Молиню" завърши при резултат 2:5.

В герой за гостите се превърна Тами Ейбрахам. Новата звезда на лондончани вкара хеттрик във вратата на съперника, а двадесет минути преди последния сигнал се разписа и в тази на собствения си отбор, засичайки топката от корнер.

Гостите бяха в ролята на фаворити за днешния мач, като на пръв поглед тимът на Франк Лампард дори не се помъчи много, за да стигне до крайния успех.

"Сините" бяха в този мач без Емерсон, Канте, Лофтъс-Чийк и Ван Гинкел, като всички те имат проблеми с контузии и бяха аут за тази среща. Домакините от своя страна също имаха кадрови проблеми и контузен бе Дохърти, а наказан беше Боли.

Фикайо Томори даде преднина на гостуващия тим след 31 минути игра, а три по-късно Ейбрахам откри головата си сметка за деня.

 

Отново той бе точен и четири минути преди почивката, като на този етап всичко в мача изглеждаше ясно.

 

Хеттрикът на Ейбрахам стана факт 10 минути след паузата, а в 69-ата той засече злощастно кълбото в мрежата на собствения си вратар, след като се бе включил да помага в защита.

 

Пет минути преди края Патрик Кутроне вкара за 2:4. Оказалото се и крайно 2:5 оформи Мейсън Маунт с гол в шестата минута от продължението на сблъсъка.

Лондончани са спечелили вече 8 точки в първите четири кръга, докато "вълците" са взели едва 3 пункта за този брой срещи от началото на сезона.

В последните шест директни мача между тези два отбора статистиката показва четири победи за столичани, едно реми и една загуба.

Main Menu