Тотнъм се развихри срещу Кристъл Палас

14 Сеп 2019 21:19

Тотнъм спечели с категоричното 4:0 лондонското дерби с Кристъл Палас от 5-ия кръг на Премиер лийг. "Шпорите" изиграха страхотно първо полувреме, в което решиха всичко в мача с попадения на Хюн-Мин Сон (10 и 23), автогол на Патрик ван Аанхолт (21) и точен изстрел на Ерик Ламела (42). Така домакините се върнаха на победния път и излязоха на 3-ата позиция във временното класиране.

Тотнъм започна срещата много мощно и в 10-ата минута се стигна и до откриване на резултата. Хюн-Мин Сон получи дълъг пас, финтира прекия си пазач и стреля в близкия ъгъл за 1:0

В 21-ата минута "Шпорите" удвоиха преднината си. Серж Орие опита остър пас по земя, Патрик ван Аанхолт не се намеси добре и засече топката в собствента си врата за 2:0.

Само две минути по-късно падна нов гол във вратата на "Орлите". Орие центрира прекрасно за Сон, който с брилянтен шут от воле не остави шансове на вратаря.

В 42-ата минута домакините организираха поредната си добра атака, Хари Кейн напредна отдясно и центрира към Ерик Ламела, който от движение насочи кълбото във вратата за 4:0.

През втората част домакините имаха възможност да постигнат и още по-изразителен успех, но в края намалиха оборотите, за да запазят сили за предстоящия мач с Олимпиакос в Шампионската лига.

С тази победа Тотнъм събра актив от 8 точки и излезе на 3-ото място в класирането. Кристъл Палас пък падна до 12-ата позиция със 7 точки./sportal.bg

Main Menu