Арсенал не успя да победи Уотфорд

15 Сеп 2019 22:14

Арсенал не успя да победи Уотфорд като гост и завърши 2:2 на "Викърдиж Роуд". Нещо повече - по-сериозните опасности в мача бяха пред Лено и само играта на Обамеянг и на моменти късметът, покриха "топчиите" от нов провал.

Уотфорд започна по-добре, като в първите минути Лено спаси удари на Деулофеу и Клевърли. Шут на Холебас пък профуча встрани от вратата на гостите.

В 21-вата минута Хюз загуби топката в средата на терена, Коласинак тръгна на рейд, напредна, след което намери Обамеянг в наказателното поле. Габонецът се обърна добре и стреля до близката греда - 0:1. 11 минути след това Арсенал нанесе втори удар. Йозил много хитро разсече отбраната и изведе Мейтланд-Найлс зад гърба на Холебас. Десният бек центрира успоредно на голлинията, а Обамеянг отново бе на точното място, за да засече - 0:2.

Арсенал започна доста разконцентрирано второ полувреме. Веднъж Гендузи сгреши в отбрана, но гостите се разминаха. В 54-тата минута и Сократис направи груба грешка пред наказателното поле, като в опита да намери Гендузи подаде на Деулофеу, който пусна топката на пътя на Клевъврли. Халфът стреля в ъгъла от 11 метра - 1:2.

Доста след попадението бе излъчено повторение на гола, което показа, че в момента, в който Лено изпълнява аут към Сократис има играч на Уотфорд в наказателното поле на Арсенал. След това идва и голът на Клевърли. По новите правила това не е разрешено, така че ВАР трябваше да отмени попадението. Това обаче не се случи.

В 79-ата минута Давид Луис фаулира Перейра в наказателното поле. Потърпевшият сам изпълни за 2:2. В 92-рата минута Уотфорд пропусна да стигне до победата, което може би щеше да е заслужен резултат, след като Дукуре и Сар организираха страхотна контраатака, но накрая французинът стреля от седем-осем метра право в Лено.

 

Така Арсенал вече няма победа в три поредни мача и заема седмото място с осем точки, докато Уотфорд са последни със само две точки.

Main Menu