19-годишен с хеттрик за едно полувреме в Шампионската лига

18 Сеп 2019 06:32

Едва 19-годишният нападател на австрийския РБ Залцбург - Ерлинг Холанд открадна шоуто в сблъсъци от груповата фаза на Шампионската лига.

Роденият в Лийдс, но по паспорт норвежец ас, отбеляза цели три попадения при домакинството на отбора си срещу непретенциозния състав на Генк в двубой от Група Е на надпреварата.

Разгромът за гостите бе пълен, като австрийските домакини ги изпратиха към дома с доста неприятни спомени и цели 6 попадения във вратата им. Регистрираният краен резултат бе 6:2.

Минамино асистира на Холанд за 1:0 след само 2 минути игра, а след още 32 младият футболист вече разполагаше с две попадения за вечерта на сметката си.

В 36-ата минута Хванг Хий-Чан вкара за 3:0, подсказвайки на съперника какво го чака в този двубой.

Лукуми Бонила върна едно попадение за гостите, но това сякаш допълнително раздразни състава от Залцбург, стигнал до нови две попадения още преди почивката.

Холанд, а в продължението на първата част и Собослай, отново след асистенция на Минамино, направиха резултата 5:1, като едва ли опонентът си бе представял преди началото, че още преди старта на второто полувреме вече ще е инкасирал цели 5 гола в собствената си врата.

 

Самата намали до 5:2 в 52-ата минута, преди Улмер да оформи крайното, разгромно 6:2 малко по-късно.

Така РБ Залцбург застава начело на групата си, в която са още Наполи и Ливърпул.

Мечтан, неочакван старт на съревнованието в тази компания. В Генк пък ще трябва да вземат незабавни мерки, преди съставът да се е превърнал в "боксовата круша" на Група Е от Шампионската лига.

Main Menu