Лудогорец тръгва в Лига Европа с домакинство на ЦСКА Москва

19 Сеп 2019 10:05

Тази вечер шампионът Лудогорец посреща ЦСКА (Москва) в първия си мач от група "Н" на Лига Европа. "Орлите" се класираха за груповата фаза на втория по сила европейски турнир, след като отстраниха словенския Марибор с две равенства и повече голове на чужд терен. Гостите не играха в квалификационните кръгове и попаднаха директно в групите.

Букмейкърите дават изравнени коефициенти за победа на двата отбора, които ще се стремят с всички сили към трите точки. Лудогорец има лош спомен от миналия сезон, когато отново стартира в ЛЕ с домакинство и допусна обрат от 2:0 до 2:3 срещу Байер (Леверкузен). Разградчани са наясно, че евентуално поражение у дома на старта ще намали значително шансовете им да продължат в директните елиминации, затова едва ли ще се хвърлят слепи атаки. Същото важи и за ЦСКА, макар че руснаците са водач на групата и един от двата фаворита за първите две места, заедно с Еспаньол.

Лудогорец оглавява таблицата в родната efbet Лига, като няма инкасиран гол във вратата си в последните три мача. Стабилността в дефанзивен план ще е особено важна, ако отборът на Станислав Генчев иска да постигне положителен резултата довечера. Младият специалист е амбициран да изведе изведе отбора до юбилейна 30-а победа в евротурнирите.

Генчев вероятно ще заложи на вратата на Пламен Илиев, а четиримата в защита ще са Сисиньо, Козмин Моци, Драгош Григоре и Антон Недялков. Анисе Абел и Стефан Баджи ще са двойката вътрешни халфове. Те ще бъдат предпочетени пред Яцек Горлалски и капитана Светослав Дяков. Атаката ще води Клаудиу Кешерю, зад него ще действа Марселиньо, а по фланговете ще се разчита на Вандерсон и Мавис Чибота. Сред резервите ще останат Дан Битон и Якуб Шверчок.

От ЦСКА (Москва) не спираха да се оплакват с кадрови проблеми в защита, но нито Виктор Васин, нито Кирил Набабкин са титулятри, а Седрик Гогуа беше привлечен съвсем наскоро от новка Тамбов. Ще отсъства и левият бек Георгий Шенников, но отборът отдавна свикна да играе без него. Очаква се в предни позиции до голмайстора на руската Премиер лига Фьодор Чалов да започне японецът Такума Нишимура. По двата фланга в ссистемата 3-5-2 ще играят бразилецът с руски паспорт Марио Фернандес и Кристиян Бистрович. Тримата бранители пред капитана Игор Акинфееев ще са Игор Дивеев, Звонимир Шарлия и Хьордур Магнусон. Най-голяма заплаха в средата на терена ще е хърватският национал Никола Влашич.

Наставникът на ЦСКА Виктор Гоначренко обича да играе срещу български отбори. През 2008 година воденият от него БАТЕ Борисов сензационно елиминира Левски и влезе в групите на Шампионската лига. Година по-късно БАТЕ отстрани след продължения Литекс, въпреки че бе загубил първия двубой на собствен терен.

“Лудогорец разполага с дълбок състав. На всяка позиция има по двама равностойни играчи. Лудогорец не е от отборите, които се затварят и бранят през целия мач и разчитат на една-две ситуации, в които да вкарат. Те са отбор, който обича да владее топката. Мисля, че ще се получи хубав мач”, каза Гончаренко на вчерашната пресконференция.

Рефер на срещата ще е Ирфан Пелито от Босна и Херцеговина. Той ще даед първия съдийски сигнал в 22:00 часа./sportal.bg

 

Main Menu