Арсенал разби Айнтрахт (Франкфурт) с 3:0 като гост

19 Сеп 2019 22:12

Арсенал разби Айнтрахт (Франкфурт) с 3:0 като гост в мач от група "F" на Лига Европа. Точни за "топчиите" бяха Джо Уилок (38), Букайо Сака (85) и Пиер-Емерик Обамеянг (87).

"Орлите", които имаха надмощие през голяма част от мача, завършиха срещата с човек по-малко, след като Доминик Кор бе изгонен в 78-ата минута.

Айнтрахт започна по-активно срещата. В 5-ата минута опасен удар на Соу бе спасен от Мартинес. Арсенал отговори с неточен шут на Торейра.

В 12-ата минута удар на Андре Силва премина покрай вратата. Малко след това Костич бе изведен на добра позиция, но пропусна.

Надмощието на "орлите" продължи, но отново Мартинес се намеси добре след удар на Костич.

 

Последваха две възможности пред вратата на домакините, но Уилок и Смит-Роу не успяха да се разпишат.

Пред другата врата удар с глава на Бас Дост мина над вратата. Пропуските на Айнтрахт бяха наказани в 38-ата минута. Контраатака на "топчиите" завърши с удар на Уилок, а след рикошет топката стана неспасяема за Трап.

През втората част "орлите" търсеха изравнително попадение, но с пропуски се отличиха Силва, Дост и Костич. В 78-ата минута Доминик Кор бе изгонен за два жълти картона.

 

В 85-ата минута Букайо Сака получи топката от Пепе пред наказателното поле и с прецизен удар не остави шансове на Трап за 0:2.

Две минути по-късно Сака отне топката от играч на домакините и изведе Обамеянг сам срещу Трап. Габонецът не сбърка, оформяйки крайното 0:3.

Main Menu