Интер би Сампдория с 3:1, Алексис Санчес с гол и червен картон

28 Сеп 2019 22:00

Интер продължава с впечатляващото си представяне в Серия "А". Селекцията на Антонио Конте продължава с пълен точков актив, след като тази вечер "нерадзурите" спечелиха гостуването си на Сампдория с 3:1. По този начин миланския гранд си върна лидерската позиция в Калчото, която временно беше заета от Ювентус. В следващия кръг пък ще се проведе и голямото дерби между двата тима.

 

Гостите от Милано имаха магически мигове между 20 и 22-ата минута, когато съперникът беше повален с две попадения. Първото от тях беше реализирано от Стефано Сенси. Лаутаро Мартинес комбинира с нисичкия халф, който отправи изстрел, отклонил се в тялото на Алексис Санчес и подлъгал фатално стража на Самп Аудеро.

Още не свикнали с новата си роля в мача, "мореплавателите" бързо трябваше да преглътнат разочарованието и от втори гол. Алексис Санчес откри сметката си за Интер, след като превърна в попадение нещо средно между удар и пас на намиращия се под пара Стефано Сенси.

До паузата нов гол на Интер беше отменен поради засада, а пък Сенси се размина с това да направи класиката.

 

В началото на втората част гостите останаха с човек по-малко. Алексис Санчес сякаш беше забравил, че вече има един жълт картон и беше изключително изненадан, когато видя, че бива изгонен от главния арбитър Калварезе.

Всичко това се оказа отлична възможност за Сампдория, като "моряците" върнаха едно попадение в 55-ата минута чрез Якуб Янкто.

Явно обаче това беше вечерта на интеристите, които не след дълго възстановиха преднината си от два гола. В 61-ата минута Галярдини се справи с Аудеро от втория опит и така измъкна своите от много неприятната ситуация, в която бяха попаднали.

 

До края интригата в този двубой вече не бе на нужното ниво. Така "нерадзурите" постигнаха своята шеста победа от началото на сезона.

В следващия кръг на Интер предстои голямо дерби с Ювентус. Сампдория пък ще гостува на Верона.

САМПДОРИЯ - ИНТЕР 1:3

0:1 Сенси (20"), 0:2 Санчес (22"), 1:2 Янкто (55"), 1:3 Галярдини (61")

СТАДИОН: "Луиджи Ферарис"

СЪДИЯ: Дж. Калварезе

САМПДОРИЯ: Аудеро, Коли, Чабо, Брежчински, Муру, Янкто, Екдал, Линети, Депаоли, Куалярела, Ригони (резерви: Фалконе, Агуело, Барето, Бонацоли, Капрари, Ферари, Лерис, Рамирес, Регини, Виейра)

ИНТЕР: Ханданович, Шкриниар, Де Врий, Бастони, Кандрева, Галярдини, Брозович, Сенси, Асамоа, Мартинес, Санчес (резерви: Падели, Барела, Бираги, Валеро, Д"Амброзио, Димарко, Годин, Лазаро, Лукаку, Политано, Ранокия, Весино)

Main Menu