Баща и син Кодинови с първи отличия за треньор и спортист на месеца

01 Окт 2019 18:40

Ангел Кодинов и Николай Кодинов са Спортист №1 и Треньор №1 за месец август в традиционната анкета на пресклуб “България” сред родните спортни журналисти. Баща и син получиха своите награди за второто място на Ангел на 500 метра едноместно кану на Световното първенство по кану-каяк в Сегед (Унгария).

С 10 гласа Ангел Кодинов изпревари не кой да е, а именитата лекоатлетка Ивет Лалова-Колио, за която имаше 8 гласа. На трето място в анкетата за август остана Тихомир Иванов с 1 глас.

Бащата и треньор на Ангел - Николай Кодинов, пък получи отличието при наставниците. Той получи повече гласове от треньорката на ансамбъла по художествена гимнастика Весела Димитрова.

“Благодаря на всички гласували, това е огромна изненада за мен. Надявам се да оправдая вашите гласове за по-напред“‘, каза Ангел Кодинов.

“Успехът ни не остана незабелязан. Това още повече ни задължава да се представяме все по-добре. Дано да спечелим олимпийската квота догодина“, коментира Николай Кодинов.

До края на годината на Ангел Кодинов му предстои участие на Световния маратонски шампионат по кану-каяк в Китай, а в края на октомври започва и първият му лагер от подготовката за олимпийската 2020. Най-важните състезания за Кодинов баща и син са двете олимпийски квалификации в Рачице (Словакия) в началото на май и в Дуисбург (Германия) две седмици по-късно. Само победителите в отделните дисциплини на тези състезания ще спечелят визи за Игрите в Токио през 2020 година, а Ангел ще се състезава на 1000 м.

"Вече насочваме подготовката си към по-дългите дистанции", заяви още Николай Кодинов, а “Ангел е амбициран да се развива и във физическо, и в техническо отношение.”

Ангел Кодинов бе най-младият ни представител на последната олимпиада в Рио преди три години. Има медали от планетарни и европейски шампионати за юноши и младежи. Последните дойдоха преди около месец от първенството в Румъния – на 200 и 1000 метра. След това 22-годишния ни талант постигна най-големия си успех - пребори се за сребърното отличие на световното за мъже в меката на водните спортове – Унгария.

Main Menu