Лудогорец с класика над Ференцварош в Унгария, голова разлика 8:1 след първите два мача

03 Окт 2019 22:01

Отборът на Лудогорец записа втори пореден впечатляващ успех в група "Н" на Лига Европа. След като в първия си мач "орлите" разбиха с 5:1 като домакин ЦСКА (Москва), днес играчите на Станислав Генчев пометоха с 3:0 Ференцварош при визитата си в Будапеща. Още по-впечатляващ е фактът, че тимът от Разград игра цяло полувреме с човек по-малко, след като Драгош Григоре получи два жълти картона малко преди почивката. С два гола изненадващо се отличи бранителят Рафаел Форстър, а в самото начало на мача Джоди Лукоки откри резултата.

По този начин Лудогорец взе подобаващ реванш за двете си загуби от Фради преди около три месеца. Тогава двата тима се срещнаха един срещу друг в квалификациите на Шампионската лига, като унгарците победиха на два пъти.

Срещата започна отлично за българския тим и в 38-ата секунда на мача Лудогорец вече водеше в резултата. Антон Недялков центрира отлично към Джоди Лукоки, който успя да прати топката във вратата, въпреки намесата на стража на домакините Дубиш.

В 16-ата минута Кешеру можеше да удвои, след като се оказа на отлична стрелкова позиция в наказателното поле, но вратарят успя да избие в корнер. В 27-ата и Вандерсон можеше да удвои, но ударът му от малък ъгъл бе избит от вратаря, а добавката на Анисе беше блокирана.

В 40-ата минута резултатът вече бе 2:0 в полза на Лудогорец. От един пряк свободен удар фронтално срещу вратата на унгарците Рафаел Форстър разстреля Дубиш в горния десен ъгъл.

Малко преди почивката обаче българите останаха с човек по-малко. Драгош Григоре фаулира отзад съперников играч и получи втори жълт картон.

В 55-ата минута дойде най-чистото положение за гол за домакините до този момент. Токмак Нгуен успя да финтира български защитник и пробва технично да насочи топката във вратата, но Пламен Илиев бе заел добра позиция и спаси. Три минути по-късно се получи идентична сиуация, но отново българският вратар изби кълбото.

В 64-ата минута Лудогорец стигна до трети гол. При едно центриране от ъглов удар Форстър засече топката с глава и я прати, за трети път общо и за втори от свое име, във вратата на слисаните унгарци.

В следващите минути домакините опитаха множество удари по посока на вратата на Илиев, но повечето от тях бяха неточни или блокирани, а когато се налагаше българският вратар беше стабилен под рамката си. Така до последния съдийски сигнал не падна нов гол и Лудогорец се поздрави с напълно заслужена и убедителна победа. 

С днешния си успех Лудогорец остава на лидерската позиция с актив от шест точки. В другия мач от групата Еспаньол победи ЦСКА (Москва) като гост и е с четири точки. Ференцварош остава с една, а руснаците са без актив до момента./sportal.bg

Main Menu