Печат на тази страница

Каляри спря Рома, Аталанта изпревари Юве

06 Окт 2019 18:39

Рома се провали срещу Каляри в мач от 7-ия кръг на Серия "А". "Вълците" стигнаха само до 1:1 на "Олимпико". Жоао Педро откри за гостите в 26-ата минута, а само 5 по-късно Лукас Чепители имаше нещастието да си отбележи автогол.

 

В добавеното време Никола Калинич вкара втори гол за Рома. След намесата на ВАР обаче съдията Давиде Маса го отмени заради нарушение в атака.

 

Чепители от гостите пък получи ужасяваща контузия, заради която се наложи навлизането на лекарския екип на терена. Паради тази причина на „Олимпико” се игра цели 11 минути след редовното време.

 

След последният съдийски сигнал целият щаб на Рома навлезе на терена, за да иска обяснение от съдията, който показа червен картон на наставника на Рома Пауло Фонсека.

 

След двубоя Рома се намира на 5-а позиция с 12 точки в актива си, а Каляри е седми с една по-малко.

 

Аталанта спечели с 3:1 срещу Лече у дома. Това беше първи мач за бергамаските на техния стадион от началото на сезона заради изграждането на нов сектор. Дуван Сапата и Алехандро Гомес вкараха до почивката. В 56-ата минута Робин Госенс покачи на 3:0 с шут по земя от границата на наказателното поле. До края на срещата силите на гостите стигнаха само за почетно попадение в 86-ата минута, когато Фабио Лучиони с глава засече центриране от пряк свободен удар.


С днешния успех Аталанта се изкачи на второто място в класирането с 16 точки, колкото има и действащият шампион Ювентус, който обаче е с по-лоша голова разлика и мач по-малко. Лече се намира на 18-ата позиция в зоната на изпадащите с едва 6 пункта.

РЕЗУЛТАТИ

 

Фиорентина - Удинезе 1:0

1:0 Никола Миленкович (72)

 

Болоня - Лацио 2:2

 

Рома - Каляри 1:1

 

Аталанта - Лече 3:1

1:0 Дуван Сапата (35)

2:0 Алехандро Гомес (40)

3:0 Робин Госенс (56)

3:1 Фабио Лучиони (86)


19:00 часа

Торино - Наполи

 

21:45 часа

Интер - Ювентус

Main Menu