Челси разби Саутхамптън

06 Окт 2019 18:49

Челси стигна до победа с 4:1 при гостуването на Саутхамптън. "Сините" записаха четвърта поредна победа във всички турнири. Лондончани играят все по-постоянно и вече са пети в класирането.

В основата на победата на тима на Франк Лампард отново бяха младите таланти. Тами Ейбрахам и Мейсън Маунт отбелязаха първите два гола в мача. Дани Ингс намали след половин час игра, но Канте направи 1:3 преди почивката. През второто полувреме гостите продължиха да играят силно и можеха да победят и с по-голяма разлика. Те все пак стигнаха до още едно попадение, дело на влезлия като резерва Миши Батшуай.

Първият удар на Тами Ейбрахам беше слаб и не бе проблем за Гън. В 17-ата минута обаче голмайсторът откри резултата. Защитата на домакините направи няколко грешки, Ейбрахам излезе сам срещу вратаря и го прехвърли от дистанция. Топката прелетя сериозно разстояние, а Йошида я изби акробатично от голлинията, но тя вече бе преминала и съдията показа центъра. За Тами това бе девети гол от началото на сезона във всички турнири.

Не много по-късно Челси удвои аванса си, като този път Маунт се разписа. Той бе изведен от Вилиан и прати топката покрай Гън. "Сините" пропуснаха шанс за ново попадение, след като Маунт не се възползва от подаване на Ейбрахам. След половин час игра Саутхамптън се върна в мача. Валери мина покрай няколко защитника на гостите и прати топката към Дани Ингс, който я отклони към мрежата.

След като преди седмица записа първа победа в първенството на “Стамфорд Бридж”, Челси взе и важен успех като гост на Лил в Шампионската лига. Сега “сините” ще искат да продължат добрата си серия при гостуването на Саутхамптън.

 

САУТХАМПТЪН - ЧЕЛСИ 1:4
0:1 - Ейбрахам (17)
0:2 - Маунт (24)
1:2 - Ингс (30)
1:3 - Канте (40)
1:4 - Батшуай (88)

Main Menu