Самуилов не пуска Йотков да си ходи

08 Окт 2019 10:27

Драматичните събития в Ботев (Пловдив) продължават. След загубата във Враца оставката на Адалберт Зафиров не е била единствената, информира “Меридиан Мач”. Такава е депозирал и изпълнителният директор Иван Йотков, който също бе в основата на избора на треньора Желко Петрович след раздялата с Николай Киров - Белия.

Собственикът Георги Самуилов обаче е бил категоричен, че няма намерение да се разделя с финансиста и иска от него сериозна работа, за да може Ботев да си стъпи на краката и да преодолее сериозната криза, в която е изпаднал. Йотков бе призован от някои от най-крайните фенове да се оттегли от управлението, но в момента без него крубът ще стане неуправляем.
Това решение не се приема добре от ултрасите на “канарите” и се очаква те да протестират по време на следващите мачове. Има заплахи, че те ще провокират с действията си финансови санкции от страна на БФС.

В неделя на Йотков е било “обяснено”, че остане ли, то Пловдив ще осъмне с разлепени стикери срещу него. Претенциите към него са, че е позволил напускането на основни футболисти и избора на треньор, който не се справя. В момента Ботев има 9 точки и единствено Витоша (Бистрица) има по-лош баланс в класирането.

Main Menu