Сърбия нанесе първа загуба на младежите в европейските квалификации

11 Окт 2019 23:03

България (U21) пропусна да се изкачи на върха в своята група след домакинско поражение с 0:1 от Сърбия в третия си квалификационен мач за Евро 2021. Единственото попадение вкара резервата Филип Ступаревич в 87-ата минута, а поражението остави младите лъвчета на четвърта позиция с 4 точки, колкото има и днешният ни противник, заемащ третото място. 

Лидер в групата е Полша със 7 точки, а на две зад тях е Русия.

Иначе днешният двубой можеше да завърши и по друг начин, ако ударът на Калоян Кръстев в началото на второто полувреме бе намерил мрежата, а не гредата. Малко по-късно и сърбите нацелиха греда.

Срещата започна равностойно, а първата по-сериозна опасност бе пред нашата врата. Бирманчевич бе изведен отдясно, Наумов излезе да го пресрещне, сърбинът го прехвърли, но намиращият се на границата на малкото наказателно поле Петко Христов разчете добре ситуацията и изчисти в корнер.

В 21-ата минута Лъчезар Котев опита да изненада сръбския страж с шут извън наказателното поле, който излезе в аут. Седем минути по-късно Станислав Иванов преодоля великолепно бранител на гостите с няколко финта по дясното крило и центрира добре, но топката дойде малко висока за Кръстев. 

Това бе последното по-опасно положение за първата част, която, предвид липсата на голови ситуации, логично приключи при 0:0.

Второто полувреме бе далеч по-атрактивно и започна с по-активна игра на сърбите. В 50-ата минута те организираха опасна атака отдясно, завършила с шут на Лука Илич и добра намеса на Даниел Наумов, който изби в корнер. България отговори подобаващо в 53-ата минута. Тогава Калоян Кръстев се откъсна сам срещу вратаря и стреля технично в далечния ъгъл, но топката се отби в лявата греда. 

Именно това бе и първото 100-процентово положение в мача.

В 64-ата минута и гостите нацелиха греда. Лука Илич стреля от воле с левия крак след центриране отляво, Наумов обаче направи невероятно спасяване, чуквайки топката с върха на пръстите си, което бе достатъчно тя да не посети мрежата, а да се удари в левия страничен стълб. Секунди по-късно плавите създадоха нова инфарктна ситуация пред нашата врата, но Христов я предотврати, тъй като изчисти със самоотвержен шпагат прострелно центриране отдясно. 

В 82-ата минута Иванов намери Ковачев, който напредна отляво и стреля, но диагоналният му удар излезе в аут.

Така се стигна до 87-ата минута, в която гостите ни хванаха на контраатака. Резервата Ступаревич получи на десния фланг, навлезе навътре и след прецизен фалцов изстрел по земя от границата на наказателното поле с левия крак прати топката в долния десен ъгъл на българската врата за крайното 1:0.

Въпреки поражението момчетата на Александър Димитров продължават борбата за първото място, даващо право на директно класиране за Евро 2021, тъй като изоставаме на само три точки от лидера Полша, а ни предстоят и две срещи срещу този противник./sportal.bg

Main Menu