Португалия бие, Роналдо близо до нов рекорд

12 Окт 2019 10:38

Националният отбор на Португалия постигна очаквана победа с 3:0 над Люксембург в група “В” на европейските квалификации. “Мореплавателите” можеха да се поздравят и с по-изразителен успех, тъй като пропуснаха още доста възможности в мача. Кристиано Роналдо пък бе един от голмайсторите в двубоя, като така вече има 699 попадения в кариерата си и е все по-близо до попадение номер 700 (б.а. според някои източници днешното попадение е №700). Той се разписа в 65-ата минута, а освен него точни за домакините бяха Бернардо Силва в 16-ата и Гонсало Гедеш в 89-ата минута.

Мачът тръгна добре за Португалия. В 16-ата минута Нелсон Семедо нахлу по дясното крило, ударът му бе блокиран от вратаря, но топката стигна до Бернардо Силва, който отблизо вкара за 1:0.

В 65-ата минута Кристиано Роналдо удвои. Той се възползва от грешка в отбраната на съперника, отне и останал очи в очи с вратаря копна топката и елегантно го прехвърли за 2:0.

В 89-ата минута “Мореплавателите” подпечатаха победата си с трто попадение. До него се стигна след един корнер, който доведе до разбъркване в наказателното поле, кълбото се озова в краката на Гонсало Гедеш, който стреля във вратата за 3:0.

Така Португалия събра актив от 11 точки и излезе на 2-ото място в групата, като изостава с 5 от лидера Украйна, но е с мач по-малко в актива си. Люксембург пък заема 4-ото място с 4 точки./sportal.bg

Main Menu