Русия се класира за Евро 2020

13 Окт 2019 23:14

Русия стана третият отбор, който се класира за участие на Евро 2020, след като разгроми с 5:0 Кипър в Никозия, записвайки седмия си пореден успех в Група I. "Сборная" имаше нужда само от точка, за да си осигури класиране, след като преди няколко дни това направи и лидерът в групата Белгия. Вчера пък Италия стана вторият отбор, който гарантира участието си на Евро 2020. Денис Черишев (9') и Магомед Оздоев (23') набързо решиха нещата в полза на Русия, а гостите бяха улеснени още повече от факта, че в 28-ата минута Константинос Лаифис получи директен червен картон заради грубо нарушение срещу Сергей Петров. В 79-ата минута Артьом Дзюба покачи с дежурния си гол, а до края Александър Головин (89') и Денис Черишев (92') довършиха кипърците.

Русия взе инициативата от самото начало, но Джикия и Ионов пропуснаха две добри възможности. В деветата минута Черишев сам проби отляво и простреля стража на домакините. Центриране на Ионов отдясно бе просечено в 23-ата минута. Топката стигна до далечната греда, където Черишев я догони и я върна на пътя на Оздоев, който прати топката в опразнената врата.

До почивката Ионов и Головин пропуснаха да увеличат преднината на Русия.

През второто полувреме Головин, Ахметов и Ионов се отчетоха с още пропуски. Все пак Русия стигна до трети гол в 79-ата минута. Реализира го Артьом Дзюба, за когото това бе девето попадение в квалификациите. Таранът на "сборная" засече с глава центриране на Черишев. Минута преди края Головин се реабилитира за пропуските си и направи 4:0, след като получи от Дзюба и стреля отблизо. Крайният резултат оформи Черишев в добавеното време с втория си гол днес./sportal.bg

Main Menu