Германия с класика над Естония, Кабаков изгони Емре Джан

14 Окт 2019 00:03

Германия победи очаквано Естония в Талин и се изравни по точки с лидера в Група С Холандия. Успехът с 3:0 обаче не дойде толкова лесно за Бундетима, който още в 14-ата минута се оказа с човек по-малко, тъй като българският рефер Георги Кабаков показа директен червен картон на Емре Джан. До почивката селекцията на Йоахим Льов така и не успя да се окопити, но през втората част всичко си дойде на мястото. Илкай Гюндоган (51', 57') вкара два гола, след което асистира на Тимо Вернер за третото попадение.

Мануел Нойер се завърна на вратата на Бундестима, след като в контролата с Аржентина титуляр бе Марк-Андре тер Стеген. Полузащитникът на Манчестър Сити Илкай Гюндоган също стартира в Талин. Марко Ройс бе титуляр, но двубоят пропусна Серж Гнабри заради лек мускулен проблем. Емре Джан действаше отново като един от централните защитници в селекцията на Йоахим Льов. На върха на атаката започна Джан-Лука Валдшмит, подпомаган от Ройс и Брант.

Селекционерът на Естония Карел Волайд беше направил цели осем промени с сравнение с нулевото равенство с Беларус. Само Метс, Баранов и Василиев запазиха местата си.
Още в началото малко не достигна на Джан да открие резултата, след като изпревари стража на домакините и засече центриране на Кимих, но не успя да насочи топката към вратата и тя премина встрани.
В 14-ата минута Георги Кабаков показа директен червен картон на Емре Джан, който препъна на границата на наказателното поле излизащия сам срещу Нойер Лиивак.

Това смути германците и в следващите минути Естония бе отборът, който атакуваше. В 18-ата Метс получи на далечната греда и стреля силно отблизо, но топката премина над вратата.
Бундестимът се поуспокои и пое контрола, като владееше много повече топката, но освен един удар на Валдшмит, който бе спасен от Лепметс, селекцията на Льов не успя да създаде никакви голови опасности. В 40-ата минута Марко Ройс изпълни много добре пряк свободен удар, след който топката срещна гредата.

В 51-вата минута след пробив на Кай Хаверц се получи рикошет и топката се озова на пътя на Гюндоган, който с удар от около 22 метра стреля ъгъла. Халфът на Манчестър Сити на практика реши всичко шест минути по-късно, когато удвои. Този път Ройс върна към Гюндоган, чийто изстрел рикошира в крака на бранител, след което влезе за втори път във вратата на домакините.

В 71-вата минута Тимо Вернер, който се появи в игра няколко минути преди това, получи много добър пас от дълбочина от Гюндоган, финтира бранител на Естония и стреля силно за 0:3.
До края Вернер можеше да направи победата на Германия още по-изразителна, но ударите му или бяха спасявани, или им липсваше малко точност./sportal.bg

Main Menu