След акцията на ГДБОП: Арестуваха шефа на съдиите Йордан Сталев

15 Окт 2019 20:28

Шефът на съдийската комисия към БФС Йордан Сталев е арестуван, разбра Plovdivskinovini.bg от източници от БФС. 

Сталев, който е пловдивчанин е начело на комисията от март 2018, след като наследи на поста Петър Петров, който подаде оставка.

По непотвърдена информация арестувана е и Илонка Джалева, която отговаря за съдийските назначеня. 

Също по непотвърдена информация се споменава и за арестувани съдии. 

Припомняме Ви, че в късния следобед ГДБОП влезе в централата на БФС в Бояна. По-рано през деня премиерът Бойко Борисов обяви, че иска оставката на президентът на БФС Борислав Михайлов, който я подаде малко по-късно. 

Говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова съобщи, че обиските в БФС са в рамките на разследване, което води Специализирана прокуратура.

То е по член 321, алинея 6 от Наказателния кодекс и гласи "Престъпления против спорта", по-конкретно "корупционни престъпления", като полицаите провериха документация и иззеха компютърни конфигурации.

Преди това пък от БФС официално съобщиха, че Борислав Михайлов подава оставка като президент, след като тя му бе поискана лично от премиера Бойко Борисов и от спортния министър Красен Кралев.

 

Министър-председателят на България Бойко Борисов говори пред медиите и даде разяснения относно оставката, която Борислав Михайлов подаде днес, и нахлуването на ГДБОП в базата в Бояна. По-рано днес премиерът поиска оставката на вече бившия шеф на българския футбол.

"Оставката на Боби Михайлов си е работа на Футболния съюз. Аз просто казах какво спираме да правим, утре да не каже някой, че се месим във футболния съюз."

"Преди известно време ние говорихме именно за респект, за чистотата на взимането на съдийски решения, ненамесата в работата им. За съжаление, те не се вслушаха и мислиха, че си правим евтин ПР. Точно обратното - аз исках да съм ги предупредил, за да не може после някой от ФИФА, ФАФА, ФУФА и т.н. да ми прави забележки. Те не се съобразиха."

"Нещата просто съвпаднаха. Операцията беше планирана няколко дни преди мача. Вече тече дело", обяви премиерът.

"Да си направят необходимото и тогава да дойдат да кажат как може да помогне държавата. Искам да се разбере много ясно, за да няма спекулации - ние не се месим в работата на футболния съюз. Но това, което правят на територията на страната, и не спазват закони, договарят съдии за мачове.. предупредихме ги, че няма да ги търпим. Това е реакцията на вършената работа на колегите от полицията", заяви премиерът.

Main Menu