Трима обвинени за расистките прояви на мача с Англия

23 Окт 2019 15:34

Трима са подведените под наказателна отговорност за хулиганство на стадиона. Това обяви вътрешният министър Младен Маринов в студиото на Нова телевизия. Общо 27 са установените за расистки прояви по време на мача между националните отбори на Англия и България от понеделник миналата седмица, заради които се разрази и скандала с оставки в България футболен съюз.

Много е лесно след събитието всички да говорят какво е трябвало да стане, коментира Младен Маринов и посочи, че ако са били спрени или арестувани предварително футболните фенове МВР е щяло да бъде обвинено в нарушаване на човешки права и налагане на диктатура.

Не може предварително да ограничим правата, обясни Маринов и посочи, че МВР дори не е задължено да участва в охраната на всеки футболен мач и не може да се сложи на всеки фен - полицай. Освен това феновете си имат своя територия на стадиона. Маринов подчерта, че службите отдавна настояват на стадионите да се влиза срещу самоличност.

МВР шефът не отговори на въпрос дали има установени стюарди, които да са си свалили жилетките и да са се включили към агитката, която така скандализира английската преса. Маринов посочи обаче, че футболните фенове на "Левски" дори си имат и регистрирана охранителна фирма.

"Не приемам твърдението, че България е расистка държава. Това са 20-30 лица", посочи Младен Маринов.

Main Menu