Аталанта с първа точка в Шампионската лига, препъна Манчестър Сити

07 Ное 2019 00:25

Отборите на Аталанта и Манчестър Сити завършиха наравно 1:1 на “Джузепе Меаца” в двубой от четвъртия кръг на група C на Шампионската лига. Попаденията отбелязаха Рахийм Стърлинг (7’) и Марио Пашалич (49’), като гостите доиграха мача с 10 човека след червения картон на резервния си вратар Клаудио Браво в 81-ата минута. Така Аталанта се сдоби с първата си точка, а шампионът на Англия изпусна шанса си да се класира още сега за 1/8-финалите на Шампионската лига.

Стърлинг откри резултата за гостите още в 7-ата минута след пас с пета на Габриел Жезус. В 39-ата минута съдията посочи бялата точка за фаул на Рафаел Толой срещу Стърлинг, но ВАР показа, че нарушението е извършено извън наказателното поле. При изпълнението на прекия свободен удар Йосип Иличич игра с ръка и така Сити все пак се сдобиха с правото да изпълнят дузпа. Тази възможност обаче беше пропиляна от Жезус, чийто шут по земя мина встрани от вратата.

На почивката титулярният страж Едерсон беше заменен от Браво заради контузия. В 49-ата минута Пашалич изравни за Аталанта, засичайки с глава центриране на капитана Алехандро Гомес. Най-интересният момент в мача обаче настъпи в 81-ата минута, когато Браво фаулира Иличич извън наказателното поле и получи директен червен картон. Така се наложи защитникът Кайл Уокър да влезе като смяна и да пази на вратата до края на срещата. Бергамаските обаче не се възползваха от това и така стигнаха само до реми./sportal.bg

Main Menu