Манчестър Юнайтед победи Брайтън с 3:1, Уулвс с нова крачка нагоре

10 Ное 2019 18:31

Манчестър Юнайтед постигна четвърти успех във Висшата лига от началото на сезона. Този следобед селекцията на "червените дяволи" надигра Брайтън с 3:1 и така се изкачи на седмото място във временното класиране. Селекцията на Оле Гунар Солскяер вече има само точка по-малко от Арсенал и Шефилд Юнайтед.

Триумфът е и втори за седмицата за английския гранд, след като в четвъртък клубът надигра класически Партизан в групите на Лига Европа.

 

Резултатът на "Олд Трафорд" беше открит в 17-ата минута, когато Антони Марсиал върна леко назад за Перейра. Бразилецът отправи изстрел, който след рикошет в тялото на съперников бранител влетя в мрежата на Матю Райън.

 

Ситуацията за домакините стана още по-добра, когато Прьопер имаше малшанса да си отбележи автогол след огромно меле 120 секунди по-късно.

"Чайките" повярваха, че могат да вземат нещо в мача, след като в 64-ата минута Дънк беше най-съобразителен при ъглов удар и с глава отблизо разстреля Давид Де Хеа.

Радостта за гостите обаче продължи точно две минути, тъй като точка на спора сложи Маркъс Рашфорд. Английският национал получи топката на дузпата и макар на голлинията да имаше няколко футболиста на Брайтън, звездата на Юнайтед реализира с красив изстрел в горния десен ъгъл.

 

До края успехът за манчестърци можеше да бъде и по-изразителен, но пропуски сътвориха Рашфорд, Джеймс и Уилямс.

В следващия кръг хората на Солскяер гостуват на Шефилд Юнайтед, докато Брайтън домакинства на Лестър.

 

След три поредни равенства Уулвърхамптън стигна до успех. "Вълците" спечелиха с 2:1 домакинството си на Астън Вила и вече седем поредни мача във Висшата лига нямат загуба. Рубен Невеш откри резултата малко преди почивката, а Раул Хименес подсигури победата шест минути преди края. В допълнителното време Трезеге отбеляза почетно попадение за гостите.

 

Така след слабия старт на сезона в първенството, Уулвс постепенно се изкачи в класирането и вече е осми. Ситуацията на Вила е доста по-различна, като тимът е на три точки над зоната на изпадащите.

Main Menu