Лацио победи Лече с 4:2

10 Ное 2019 18:35

Отборът на Лацио постигна четвърти пореден успех в шампионата, като надигра категорично Лече с 4:2. По този начин селекцията на Симоне Индзаги се изкачи до третото място във временното класиране, там където временно се беше настанила селекцията на Каляри.

Първата част на "Олимпико" предложи равностойна битка и двата тима си размениха по едно попадение. Хоакин Кореа изведе "бианкочелестите" напред с гол в 30-ата минута, но десет по-късно паритетът беше възстановен от Джанлука Лападула.

 

Лацио вдигна оборотите след паузата и преднината им беше възстановена от Милинкович-Савич. И тук обаче "джалоросите" от Лече бързо можеха да изравнят от Бабакар пропиля дузпа, а това сякаш сломи и съпротивата на новаците в Калчото.

"Орлите" се възползваха максимално от този факт и набързо нанизаха още два гола в своя полза, дело на Имобиле и Кореа.

В заветните мигове Ла Матния вкара отново за Лече и по-този начин оформи крайното 4:2 в полза на римския гранд.

В следващия кръг Лацио има тежко гостуване на Сасуоло. Лече пък ще мери сили с друг от челниците - Каляри.

Каляри записа четвърта победа в последните си пет мача в Серия А, след като разби Фиорентина с 5:2.

Победата изкачи тима на трето място в класирането преди изиграването на останалите мачове от кръга в Италия. В герой за домакините се превърна Раджа Наинголан. Нинджата се отличи с три асистенции и сам вкара последния гол за своя тим.

Отборът на Роландо Маран реши мача до почивката, когато водеше с 3:0. Първият гол, дело на Марко Рог, падна след отлична комбинация. Секунди по-късно домакините можеха да удвоят аванса си, но Миленкович успя в последния момент да блокира Жоао Педро.

Каляри продължи да доминира и в 26-ата минута защитникът Писакане направи 2:0 след удар с глава. Третият гол падна след пробив на Наинголан отдясно. Вратарят спаси, но се върна при звездата на Каляри и той пусна към Джовани Симеоне, който с пета прати топката в мрежата.

До средата на второто полувреме Каляри отбеляза още два гола. Първо Наинголан асистира на Жоао Педро, а след това сам се разписа.

Вече осигурили си успеха, домакините позволиха на Фиорентина да намали до 5:2. 19-годишния сърбин Душан Влахович отбеляза два гола, за да могат гостите от Флоренция да си тръгнат по-малко унизителен резултат.

Main Menu